Dance4Life е чудесен пример за това как талантът и силата на младите хора могат да влеят допълнителна енергия и смисъл в нашата борба.
Кофи Анан, Генерален секретар на ООН


Start dancing - Stop AIDS - Dance 4 Life!


Парчето Dance4Life е записано специално за организацията със същото име, чиято основна цел е чрез посланията на съвременната поп и денс музика да информира младите хора по проблемите на СПИН вируса и да им напомня за огромната важност на безопасния секс.
През май 2006 DJ Tiesto, вече 3 пъти избиран за най-добър DJ на планетата, става официален посланик на организацията Dance4Life. Тиесто решава да създаде официален химн на Dance4Life, който да достигне до максимално много млади хора по света и да разпространи идеята на организацията по неконвенционален и завладяващ начин.
Следва идеята да поверят на Maxi Jazz, легендарният вокал на Faithless, задачата да превърне в текстове основните послания на Dance4Life и да се включи със своя уникален глас в този проект. Maxi Jazz се съгласява с ентусиазъм и двете музикални икони създават едно изключително произведение, в което гласът на Maxi Jazz и музиката на DJ Tiesto перфектно се преплитат в едно динамично парче, идеално отговарящо на идеята на Dance4Life.
На 13 август по време на Международната конференция по СПИН, организирана в Торонто по повод Световния ден за борба със СПИН, официалният химн на Dance4Life прави своята премиера. В събитието взимат участие още Бил Гейтс, Бил Клинтън, Кофи Анан и музикалните звезди Алиша Кийс, Пинк, Синди Лоупър и самият Tiesto. Още на следващия ден сингълът е издаден и всички приходи от продажбата му отиват в двете фондации STOP AIDS NOW и MY BODY, които активно се борят срещу пандемията.
Видеоклипът към парчето Dance4Life развива една „теория за малкия свят”, според която в една верига от шестима души всеки човек на планетата познава всички останали хора. Така според тази теория ние познаваме всички хора болни от СПИН, но и всички онези, които могат да допринесат за решението на проблема. Клипът препраща към основното послание на Dance4Life, което е „нека светът е наясно с проблема и използва цялата сила на обединението, за да се пребори с него”. Във видеото тази верига от шест човека включва и DJ Tiesto и Maxi Jazz.
Обложката на сингъла представлява официалния символ на Dance4Life специално създаден за проекта от известния холандски художник Дадара. Оригиналната картина със символа, подписана от художника, DJ Tiesto и Maxi Jazz е продадена на търг в E-Bay, като приходите от нея отново са дарени на организацията Dance4Life.

DJ Tiesto
„Като изпълнител съм имал възможност да пътувам по цялата планета. Много са моментите в кариерата ми, с които се гордея като откриването на Олимпийските игри в Атина например, но най-важен аспект за мен е възможността да се срещам с толкова много и различни хора от целия свят.

Винаги съм подкрепял различни благотворителни кампании, много организации са ми предлагали да стана техен посланик. Съгласявал съм се да им помагам с каквото мога, но до сега не бях открил идея, на която да мога напълно да се посветя и като изпълнител, и като личност. До момента, в който не срещнах хората от Dance4Life. Техният ентусиазъм и ангажираност ме вдъхновиха и тяхната мечта се превърна в моя мечта.

Начинът, по който Dance4Life ангажира вниманието на младите хора по света с проблемите на СПИН-а, е много впечатляващ. Те предлагат на хората да направят нещо добро за самите себе си по много атрактивен и приятен начин, който комбинира сериозно съдържание с развлекателен елемент, така че да бъде най-добре възприет.

Събитията организирани от Dance4Life едновременно в различни части на света са аудио-визуално свързани. Стартирала през 2004-та година, организацията вече е активна в три континента: Африка, Азия и Европа. Тази година организацията ще бъде създадена в поне още 8 различни държави и навсякъде аз ще бъда неин посланик и ще се ангажирам максимално с това тя да бъде успешна навсякъде.
Заедно с Maxi Jazz вече създадохме официалния химн на организацията, аз ще свиря навсякъде, където Dance4Life организира събития, ще бъда част от тяхната медийна кампания и изобщо ще използвам всички възможни пътища за да разпространявам съобщението: Start dancing - Stop AIDS - Dance 4 Life!”

Със съдействието на Вирджиния Рекърдс/Universal Music.

Teenzona_team
01 Окт 2006 г.

Коментари: 2
DIGHeaD #1, 02 Окт 2006 г.
evala...par4eto - 6!!!
angel_of_sin #2, 20 Мар 2007 г.
DJ Tiesto RULZZZZZ!!!!A pesni4kata e jestoka...nqma spor....no men li4no pove4e me kefi Traffic