Моби събира най-известните DJ за ремикс албума Last Night Remixed, който предстои да бъде издаден на 3 ноември от Mute/Анимато Мюзик.

През последните 15 години ремиксирането винаги е било много важно за Моби. Още през 1992 той миксира едва ли не всичко, което му попадне – от Дъ Продиджи до Брайън Ино, Джем & Спуун и Майкъл Джексън. "Едно от най-яките неща при продуцирането и ремиксирането на други артисти е разнищването на техните мастери, което ти позволява да видиш как са създадени техните песни”, споделя той. „Ремиксирането на 'Beat It' бе уникално преживяване, защото имах възможността да деконструирам вечно парче, продуцирано от Куинси Джоунс. Беше почти като завръщане в училище”. Оттогава, той е ремиксирал какво ли не – Аеросмит, Биисти Бойс, Дейвид Бауи и Металика.

От творческия микс на Стив Анджело на 'Raining Again' до влудяващия римейк на Трентемолър на 'Go', музиката на Моби винаги намира място на най-известните дансинги и подиуми. 'Go – The Very Best of Moby: Remixed' (2006) включваше изискани преработки на Виталик, Кача, Арманд ван Хелдън и Майло, а сега 'Last Night Remixed' (2008) смята да продължи тази традиция. „Ремиксите през 2008 са по-важни откогато и да било преди”, продължава Моби. „Страхотно е наличието на софтуеъри, които сега позволяват едва ли не на всеки да ремиксира."

А сега е време на новото поколение да поработи върху музиката на Моби. Най-известните създетели на съвременна електронна музика са в списъка на ремиксаторите на 'Last Night', безспорно най-диско звучащия албум на Моби за това десетилетие. За разлика от техно/хаус стила на предишните записи, новите миксове са с ритмичен електро-диско саунд, сходен с промяната от 'Hotel' назад към дискотеката. Всъщност, ремиксът на Дъ Фриимейсънс на 'Disco Lies' се превърна в супер хит за всички известни DJ – от Пиит Тонг до Дей Спуун и Карл Кокс. Това е и вероятно най-емблематичното парче в албума.

Но това далеч не е единственият бисер тук. 'I Love To Move In Here' е ремиксиран от диско-поп нюйоркчаните Holy Ghost!, френския продуцент Крис Менъс се е заел с 'Ooh Yeah', немският електро продуцент Токадиско дава своето предложения за 'Live For Tomorrow', Дъ Шейпшифтърс правят римейк на 'I'm In Love', а Сиимъс Хаджи прибавя влудяващите си биитове към 'I Love To Move In Here'. В албума са включение и бас споените клубни миксове на новото бруклинско попълнение Дроп Дъ Лайм, датският продуцент Мейсън и самият Ди Рамирес.

LAST NIGHT REMIXED ТРАКЛИСТ:

I Love To Move In Here (Holy Ghost! Remix)
Ooh Yeah (Kris Menace Remix)
Live For Tomorrow (Tocadisco Remix)
I'm In Love (The Shapeshifters Maximal Remix)
Disco Lies (Freemasons Club Mix)
I Love To Move In Here (Seamus Haji Club Mix)
Alice (General Midi Remix
The Stars (AC Slater Remix)
Disco Lies (Spencer & Hill Remix)
Alice (Drop The Lime-Heavy Bass Remix)
Ooh Yeah (D.Ramirez Haunted Playground Remix)
I'm In Love (Mason Remix)
I Love To Move In Here (Style Of Eye Piano Remix)
Last Night (Album Version)

Със съдействието на Animato Music/ EMI.

Teenzona_team
25 Септ 2008 г.