С 30 милиона продадени копия от своите албуми по целия свят и честта да бъде единственият артист на възраст под 30, включен в списъка на списание Rolling Stone за 100-те най-велики певци на всички времена, 5 пъти носителка на престижната награда Grammy, Christina Aguilera вече е постигнала безпрецедентен успех. След една година работа в студиото Aguilera е готова с многоочаквания си 4-ти студиен албум Bionic (RCA Records/Вирджиния Рекърдс) на 7 юни 2010. Първият сингъл от Bionic - взривяващото енергично парче “Not Myself Tonight”, продуцирано от Polow Da Don завладя буквално за дни радиоефира, а успехът му бе подкрепен и от скандалното видео към него.

Bionic включва песни, в създаването на които участва Aguilera съвместно с цяла плеяда нашумели имена, между които Sia, Tricky Stewart, Polow Da Don, Le Tigre, Hill & Switch и Ladytron. Aguilera отбелязва: “Работата върху този албум с толкова много уважавани от мен талантливи артисти и продуценти, бе наистина страхотно преживяване. Артистите, които подбрах за работата добавиха много и уникални нива в звученето на Bionic. Идеята ми беше да се запозная с техния свят и това, което правят и да го комбинирам с моите виждания и звучене. Резултатът беше невероятен.” Албумът включва също и баладата “Lift Me Up”, продуцирана и написана от Linda Perry. Bionic е отражение на възможностите на Aguilera да достигне до нови нива като използва гласа си по съвсем нов начин.

Aguilera описва новия си албум като смесица от различни жанрове и музикални стилове, “Успях да изследвам и създам ново, секси усещане с помощта на електронните и вокални елементи и с вариращата тематика – от забавна до интроспективна. Развълнувана съм, че феновете ми ще чуят съвсем ново звучене. Това е нещо, което не мисля, че някой очаква.”

Bionic траклист:
1. Bionic
2. Not Myself Tonight
3. WooHoo
4. Elastic Love
5. Des Nudites
6. Love & Glamour (intro)
7. Glam
8. Prima Donna
9. Morning Dessert (intro)
10. Sex For Breakfast
11. Lift Me Up
12. My Heart (Intro)
13. All I Need
14. I Am
15. You Lost Me
16. I Hate Boys
17. My Girls
18. Vanity

В добавка към завършването на албума, който е записан изцяло в домашното й студио след раждането на първия й син, Christina приключва с продуцирането на нейния първи филм, “Burlesque.” Филмът, в който участват и звездите Cher, Stanley Tucci, и Kristen Bell ще бъде на екраните в края на годината от ScreenGems.

Bionic излиза на българския музикален пазар от Вирджиния Рекърдс/Sony Music Еntertainment с медийната подкрепа на радио и телевизия The Voice, радио Витоша и списание MAX.

Teenzona_team
09 Юни 2010 г.