Йоргос Мазонакис е едно от най-големите имена на съвременната гръцка популярна музика. Сега най-големите му хитовете, които покориха не само Балканите, но и Австралия и САЩ, са събрани в албума “The Best”. Дискът съдържа 20 мегахита и бонус CD с ремикси на 10 от песните.

Йоргос Мазонакис е роден през 1972г в Никеа. Още от малък носи страстта си към музиката, която го отвежда и към първата му работа – пее в гръцка таверна. На 20 години младежът записва първия си албум “През нощта и още нещо”, който налага името му в популярната гръцка музика. Вторият му албум “С очи да говориш” моментално се превръща в едно от най-продаваните заглавия, а повечето от песните стават хитове. Следващият му албум “Липсваш ми” има дори по-голям успех. Местата, в които той пее, започват да се препълват. Но успехът е напът да бъде спрян, защото Йоргос влиза в казарма. Малко преди да постъпи в армията обаче, той издава следващия си албум “Дете на нощта”, който веднага се превръща в платинен и се смята за една от най-добрите му продукции. Парчетата, които се отличават в него, са много: “Тук”, “Дете на нощта”, “Виновни са нощите”, “Едно извинявай не стига”, “Лошо момче” и “Ревнувам”. Албумът се превръща безспорно в един от най-големите хитове през годината.

Есента на 1998г. сбъдва една от мечтите на Йоргос Мазонакис – да запише албум, в който да изпее любимите си гръцки, популярни песни. Специален момент, както за диска, така и за самия Йоргос, е участието на Мерис Линда в песента “Не искам вече да се връщаш отново”.

Със съдействието на Virginia Records.

Teenzona_team
26 Ное 2005 г.

Коментари: 5
deni_12 #1, 28 Ное 2005 г.
tva 6te e interesen disk spored men
deni_12 #2, 28 Ное 2005 г.
mynik_f #3, 28 Ное 2005 г.
hm..edva li..
swett_kiss #4, 12 Мар 2006 г.
mn qk
_A_n_i_4_k_A_ #5, 12 Мар 2006 г.
Най - вероятно тва ще е хубаво диск4е . . . Трябва да се 4уе!