Ако можехме да избираме сами дали да обичаме никога нямаше да предпочетем тази болка, тази невидима тъга, която ни тегли все по-надолу и по-надолу. И тя нямаше да я избере, но кой ли я питаше? Кой се интересуваше от това, че иска да се отърве от бремето? Никой. Най-вече той. За него беше просто игра, нищо друго, развлечение, начин да си запълни свободното време. Всеки път я оставяше по-зле от преди, всеки път изстискваше от нея последната капка щастие, гордост и сила и я оставяше празна, сама, объркана.... като парцал..

Веднъж успя да излезе от този омагьосан кръг, успя да продължи.. Да, носеше го в сърцето си, но бе само един избелял, загубил форма спомен. И защо по дяволите пак се предаде? Защо беше толкова слаба, защо?? Цялото пропиляно, ненужно, трудно време, което и отне да заблуди себе си, че не изпитва нищо бе напразно? Каква беше тази негова власт само с две думи да я приземява отново и отново..?

С безразличния си поглед, с безразличната си усмивка и пускаше надежда, за която да се хване и в следващия момент я връщаше в реалността. Кога щеше да приключи целият този фарс? Кога щеше да има достатъчно сила да се изправи гордо и да каже "Не!", да му покаже, че не се нуждае от глупавите му шеги, от глупавата му смесица на съжаление и безразличие? Като кукла я управляваше по начина, който искаше, въздействаше на мислите й, думите й, движенията й...

Колко го мразеше, толкова много, че искаше да крещи, да вика, да го удря, докато усети поне една стотна от болката й, докато разбере поне малко разкъсващата, пронизваща безсилност...

Щеше ли поне веднъж да узнае за бремето, което носеше? Ах, как се надяваше някой ден да го наранят по същия начин, да се влачи безпомощен и да моли за трохичка обич, но вместо това да бъде подритван.. Да му се смеят в лицето и да го унижават по същия начин, със същата самодоволна усмивка, със същото жестоко безразличие.. Дано, дано.. някой ден... Но нима я утешаваше това? Обичаше го прекалено много, за да желае дори да му се върне.. Господи, каква ирония, какво безнадеждна обич. Но и това ще се изтръгне от сърцето и. Някой ден.. Да, нека вярва в това.. Надеждата умира последна.. А тя още грееше, съвсем леко, почти загаснала я носеше в себе си..

Колкото и да мислеше не намираше причината, която я тласкаше към него? Как е възможно да обичаш човек, който те наранява, измъчва, който потъпква всичко в теб.. ? Защо??? По-лесно бе да сложи край на този лишен от смисъл живот.. Но всеки живот има смисъл, на всеки живот е възложена мисия.. И ако нейната бе да страда, така да е! До последно, до последния си дъх щеше да се бори със зъби и нокти.. Отдавна изгуби гордостта си, но сега можеше да се хване за последната част от нея. Щеше да е силна, поне веднъж в живота си.. Това бе нейния стимул, единственото нещо, което я крепеше и той нямаше да и го отнеме. Никога!

pink_angel
24 Май 2006 г.

Коментари: 8
Sixsense #1, 24 Май 2006 г.
Mislq,che e strahotno,neveroqtno,tolkova nejno i trogatelno,no s tolkova mnogo bolka...v neq az vijdam sebe si i ne spira da boli,tazi pronizvashta,netarpima bolka...mnogo boli i ne pojelavam na nikogo da se chuvstva taka.da obichash,no da ne badesh obichan-tova e nai-golqmoto nakazanie.Rakaza e strahoten.Blagodarq ti za nego,zashtoto tova e istinata za liubovta
teen_kote #2, 27 Май 2006 г.
наистина много тъжно като се замисля...това е реалноста тъп4ат те ма4кат те маи единственото решение да оцелееш е и ти да тъп4е6 и ма4ка6 хората.Въпреки болката която човек изпитва от любовта аз съм на мнение 4е по добре да страда6 и да те боли от колкото никога да не си оби4ал .....ина4е разказ4ето е яко..толкова много истина и болка събрани в"няколко реда"
black_lady #3, 01 Юни 2006 г.
супер е, милаааа
sexy_cat #4, 06 Юни 2006 г.
Bravo mnogo e krasivo!
TITA #5, 09 Юни 2006 г.
OTDELILA SI VREME DA NAPI6E6 ZA TEMA,KOQTO E BILA ZASQGANA RQDKO I SE E POLU4ILO MNOGO SPOLU4LIVO!
pink_angel #6, 09 Юни 2006 г.
Оу,комплимент от твоята уста-не съм го очаквала
samo_tebe #7, 27 Юни 2006 г.
мила..... ха колко ми е познато всичко това постоянно болка ужасяваща ,мислълта че при всеки следващ път когато го видиш той ще се подиграе с теб с чувствата ти дори и приятелите ти ще те одумват че си такава глупачка да търсиш дори и в най-ужасяващите думи малко обич малко нежност а защо пък да не и ЛЮБОВ.макар да знаеш че такъв човек не може да изпитва такива възвишени чувства!
love_affair #8, 15 Окт 2007 г.
velikolepno e...nqmam dumi