Любовта! Това е чувство, което сплотява хората, разкрива най-добрите им качества и ги прави по-добри. Любовта е най-великото и нежно чувство, което може да съществува. Благодарение на нея ние сега съществуваме и предаваме усещането от поколение на поколение. ”Правете любов, а не война!” Любовта е най-важното нещо в живота, тя крепи човечеството.
Понякога много боли от несподелената любов, човек има чувството,че е дошъл краят на света и е способен на всякакви неща, дори да сложи край на живота си, но само да спре болката и страданието, които изпитва от нея.
Но какъв е смисълът на живота без любовта? Без да си вкусил от сладостта и горчивината й? Разбира се, никой не би искал да има нещастна любов, но просто така е устроен живота... има болка и тъга, но след дълго нещастие идва време и за щастие. Има отрицателни и положителни емоции и всички те са породени от любовта. Това е велико чувство, независимо дали те кара да страдаш или да бъдеш щастлив, това е нещо необяснимо.
“ Любовта идва, когато най-малко я очакваш и си отива, когато най-много я желаеш!”
Това е нещо неконтролируемо, то идва от вътре, от душата и сърцето и се насочва към хора, който ние не избираме, просто чувството прелита и неусетно започваш да изпитваш топлина и нежност към някого, може и да не знаеш кой е този човек , но щом сърцето те води към него, значи има защо да е така.
“Любовта е като свежа роза с хиляди бодли. В миг те гали по сърцето нежно, а после в миг започва да боли!” Най-сладката болка идва от любовта. Но не винаги е горчива тя.
Любовта е нещо ценно и свещено, тя те кара да гориш, да се чувстваш безкрайно щастлив все едно си в страната на чудесата, или да бъдеш нещастен... но такава е съдбата и никой не може да я помени. Любовта е свежест, любовта е блян, но даже и да не искаме, тя рано или късно завладява сърцето на всеки един от нас.
И по-добре е да обичаш, макар понякога и да боли, отколкото да мразиш. Защото в омразата се крият най-черните и злонамерени мисли, в нея се крият злобата и завистта, те са най-големите врагове на любовта. А любовта пречиства хорските души и дава смисъл за живот, за борба, тя вселява красота в душите ни и ни пълни с надежда, а надеждата винаги умира последна!

iana_lp
18 Апр 2005 г.

Коментари: 5
black_lady #1, 18 Апр 2005 г.
може би само преди година-две аз самата бих написала нещо подобно - едно извънредно красиво изказване за любовта поздравявам те, прекрасно е! с времето обаче мисля, че ще стигнеш до заключението, че това, което си написала, е и малко нереалистично - любовта е едно невероятно хубаво чувство, да, но това е предимно в началото след това, малко по малко, като мине началната страст и вълнение, ще дойде ред да се види и другата страна на монетата - има и болка, има и на моменти разочарование, и яд, и караници както му се казва - от всичко по малко ако реши човек, че си струва - продължава, ако си не - следващия/следващата моля
iliana_lp #2, 18 Апр 2005 г.
xexe na6ta qnica si e talant am pak de moji i po dobre xexe ne e maitap! ~~~~~~~
joker #3, 19 Апр 2005 г.
a we ee qno ti mn golqma liubov4iika stana )
BLOODy #4, 19 Апр 2005 г.
kfo govorite pak za mene we deca?
joker #5, 07 Ное 2005 г.
koi prikazva za teb be dqdo!?