"Ако някой срещне някой в цъфналата ръж и целуне този някой някого веднъж,то нима ще знае всякой де, кога веднъж някога целувал някой в цъфналата ръж?"

"Поредната загубена вечер" - помисли си тя. Напоследък животът й вървеше в един прав коловоз, от който вече не виждаше начин да се измъкне. Единствените моменти, които й носеха подобни прозрения, бяха малките откраднати мигове, когато оставаше сама. Точно за това когато видя, че часовникът показваше малко преди четири сутринта реши, че е време да си върви и да напусне поредния купон, пълен с алкохол и похот. Знаеше, че по това време градът спеше истински и правите улици бяха пусти. Точно време за нея. Събра си нещата и напук на съветите на приятелки, реши да се прибере пеш, вместо да си повика такси.

И така с бавни крачки тя навлезе в тишината на града. Вървеше бавно, за да не събуди лудостта на улиците. А вечерта беше чудесна, и тъкмо това я предразположи към дълбоки размисли. И тъкмо започна да й идва да ум, че май идеята да се прибере пеш не беше чак толкова романтична чу, че някъде зад нея приближи кола. По навик се дръпна към края на улицата и продължи да се ядосва на глупавата си идея, все пак не живееше кой знае колко близо. Повървя така още няколко секунди и тогава осъзна, че колата беше на няколко сантиметра от нея. Спря се и погледна изненадано. Там в тъмнината на вечерта стоеше някаква кола, а от шофьорското място в нея й се усмихваше някакво момче. Почти нищо не видя от колата или пък от момчето и тъкмо когато реши да не му обърне внимание и да продължи напред го чу да казва:
- Да те закарам?
Беше свикнала на противните и банални подхвърляния от този тип и за това каза просто "Не, благодаря". За нейно учудване обаче получи светкавична реакция:
- А, защо не?
- Защото просто не вярвам, че ще ме закараш так където отивам.
И въпреки, че смяташе, че с това разговорът им приключи, той каза още нещо. Истината беше, че тя не го чу, но тогава нещо, нещо, което никога до сега не беше говорила в нея, я накара да се усмихна и да се качи в колата. Не знаеше ,не проумяваше защо го направи, но го направи.
Колата потегли, последва кратък безцелен разговор и след минути вече бяха пред блокът, в който тя живееше.А най - странното е, че тя дори и за миг не се осъмни, че точно там ще приключи това начинание. И тъкмо когато стисна чантата си и стана да си върви го чу да казва:
- Искам целувка.
Тя разтвори широко очи и за миг не можа въобще да реагира. Значи така, винаги е това, безплатното й такси до вкъщи май щеше да й излезе скъпо.
- Ммммоля ?
- А какво ти пука? Така или иначе повече никога няма да се видим. Има ли значение какво ще стане?
ТОЙ БЕШЕ ПРАВ!!!! Боже, колко прав беше. И дори тя не можеше да намери дупка в теорията му. Нищо, за което да се хване. Нищо. Какво наистина щеше да изгуби. Непознат в нощта, който нито познваше, нито смяташе да опознава. Целуна го, каза му лека нощ и се прибра.
Ден по късно целият й нощен романс се върна и я удари със страшна сила. Не можеше да спре да си прехвърля през главата всеки един епизод от тези няколко минути, в които беше забравила за себе си, за морала и предрасъдъците си, за достойнството и гордостта си, и беше рискувала. Не помнеше нищо, нито лицето му, нито колата, помнеше само истината, която й остави. Повече никога нямаше да го види, а и не искаше. Всичко бе прекалено разтърсващо за да продължи по банален и скучен начин, но не минаваше и ден, без да се загледа в лицата на хората по улицата и да не се опита да намери в тях онзи изчезнал образ на непознатият. И ако наистина имаше принцове и бели коне, то тя беше склонна, да повярва, че нейният принц беше момчето със забравено лице, а конят - колата, която така и не видя. И всичко беше идеално и логично завършено - с "Лека нощ".

HellKa
09 Май 2008 г.

Коментари: 12
dafi_bs #1, 09 Май 2008 г.
тя тази друго е търсила ама хайде ...
DIGHeaD #2, 10 Май 2008 г.
някак цитата на Бърнс в началото ме оставя с впечатлението, че ще следва нещо много по-романтично..но после се сещам, че в днешно време цялата романтика е едно голямо клише ако въобще я има..хареса ми сравнението на коня с кола..за 1 път си давам сметка. че от цялата работа с принцовете на бели коне...и самите коне имат значение хахах..като цяло не е нещо което си писала с часове предолагам, и за половиния час който си отделила е добре
crazy_teen4e #3, 10 Май 2008 г.
И да е имало романтика направо я убихте с тия коментари,а Дафи направо се оля... Написано е толкова добре-красив момент сред цял един абсурд от глупости.Романтиката не е изразена чрез свещи,красиви думички и т.н.,а чрез нещо още по-хубаво. Тцтц
dafi_bs #4, 11 Май 2008 г.
тийнче ти би ли се качила в колата на непознат? самото момиче в разказа някак си е очаквало, че това пътуване няма да бъде безплатно ... това, че се е случило нещо различно от обикновенното някак си го прави по хубаво, може би, но даже това не е точната дума ... на мен не ми хареса... това си е мое мнение
Epitaph #5, 11 Май 2008 г.
аз не съм казал, че не ми харесва...точно обратното, ипълнен съм със супер поитивни чувства
crazy_kari #6, 12 Май 2008 г.
мм историята е хубава, ако може малк по дълга тоз край неме кефи. Абе супрер е
crazy_teen4e #7, 12 Май 2008 г.
Дафи,а ти би ли прочела разказа като разказ,а не като случка от реалния живот.Имай мнение,но заключението дето си го направила изглежда непреценено...
zvezdatabg #8, 20 Май 2008 г.
Убийте ме - на мене ми хареса! Питайте ме защо... не знам както и да е, сега се сетих как в началото тя беше на накакъв купон... и някак си, думичките "гордост" и "предрасъдаци" и пр. не знам, леко се променят за мене като че ли.. няя, приказвам си, не ми обръщайте внимание
crazy_teen4e #9, 06 Юни 2008 г.
Теб пък защо те е срам,че ти харесва?Няма да се харесаш на някой ли...
Servantes #10, 06 Юни 2008 г.
Дафи, първия ти коментар си е върха. Честно казано това произведение е доста забавно ако го погледнеш от правилния ъгъл. На мен много ме хареса. Някак ободряващо е. Момичето крачи важно, важно. Оня са го избили хормоните...
ViZzZ #11, 10 Юни 2008 г.
Хубаво е бе
SExy_i_OpAsnA #12, 08 Дек 2008 г.
хаха страхотно е а и да поемеш един такъв риск си е направо върха! супер е !