Screenshot

Родна апликация, предназначена за деца, надви по продажби най-популярната игра в света. Пусната преди няколко дни, мобилната апликация „Приказки за деца” достигна до първо място в българския магазин на Apple, където се продават апликации за iPhone.

Изненадващото класиране се случи тази събота, като „Приказки за деца” остави на второ място играта Angry Birds, а на трето програмката за изпращане на съобщения WhatsApp. Апликацията дава възможност за слушане на живо или в офлайн режим на най-популярните световни детски приказки. Създателите й твърдят, че са я направили почти на шега и не са имали намерение да детронират Angry Birds от българския трон.

Идеята за създаването е дошла, когато българи в чужбина са се оплакали, че не могат да пускат приказки на чист български език на своите деца, докато ги карат за училище или когато ги приспиват.

„Приказки за деца” ще бъде последвана от втора апликация, която се очаква да излезе през лятото - „Приказки за възрастни”. Цената й на двете ще бъде 3 лв.

В момента „Приказки за деца” е на второ място и очаква помощ от всички с малки дечица, за да си върне първенството.

„Приказки за деца” може да бъде свалена от ТУК

Teenzona_team
07 Май 2012 г.