снимка: www.sxc.hu

В сравнение с брюнетките и червенокосите жени, блондинките са предразположени към по-агресивно поведение, сочи изследване на учени от Калифорнийския университет, изучавали поведението на 156 студентки. Блондинките предпочитат да си намерят застъпник при наличието на проблеми, вместо да се опитат да ги разрешат със собствени сили.

Русокоските са по-самоуверени спрямо брюнетките и черевенокосите жени, въпреки че нерядко самочуствието им не отговаря на възможностите им. Те, сочи още изследването, се възприемат като привлекателни единствено заради цвета на косите си и считат, че околните са им длъжници, отбелязва БГНЕС. Това често води до проява на агресивно поведение, особено ако блондинките сметнат, че интересите им са засегнати.

Любопитното е, че изводите от изследването са се оказали валидни не само до естествените блондинки, но и до изкуствено изрусените жени. Очевидно, заключават учените, с изрусяването на косата се променя и поведението - бившите брюнетки започват да разсъждават и действат като блондинки.

Източник: Dariknews.bg

Teenzona_team
21 Яну 2010 г.