снимка: cohdra

Раздели. Охх. Дори и да не са драматични, дори и да са станали по зрял и цивилизован начин, в края на деня сърцето ти е разбито на парченца, а ти си в състояние да изплачеш водопад от сълзи. А нещата допълнително се усложняват ако наистина си харесвала въпросния тип. Разделите винаги причиняват нечовешка болка. Още по-трудно става ако се налага всеки ден да виждаш обекта на твоето страдание. В такъв случай имаш чувството, че не ти остава нищо друго освен да бъдеш нещастна през цялото време...Но хей, я чакай малко! Може пък и да имаш друг избор. Тук ще споделим 5 добри начина, с които да се справиш с раздялата и да преживееш г-н „Владетел на сърцето ми”. Единственото нещо, което наистина се иска от теб е наистина да желаеш да преодолееш тази раздяла, а не тайничко да се надяваш да се съберете отново. Изиграеш ли си правилно картите и стигнеш ли до момента, в който спреш да се питаш „Как да го преживея?”, то тогава той ще започне да се пита „Как тя ме преживя толкова бързо?”. Но разбира се, тогава вече на теб въобще няма да ти пука какво си мисли той. Колко забавно нещо е любовта, а? Ето и нашите съвети към теб.

1. Първото нещо, което трябва да направиш след раздяла е да оставиш мъката да те завладее. Изглежда точно обратното на това, което би ти се искало, нали? Работата е там, че ако в началото след раздялата се направиш на силна, то тогава мъката от нея може да те връхлети в най-неочаквания момент. И тогава ще ти трябва много повече време, за да се справиш с нея. Така че по-добре си дай една седмица за „тежката артилерия”. През това време може да препрочиташ отново и отново любовните ви СМС, ще гледаш по сто пъти „Тетрадката”, ще плачеш с часове пред приятелите ти и ще пееш до прегракване “Someone like you”. Ползата от това е, че през този период от време, в който се чувстваш най-слаба и уязвима, в даден момент ще стигнеш до решението да се вземеш в ръце и да покажеш на онзи малоумник какво точно изпуска. Така стигаме до стъпка номер две.

2. След като вече не са ти останали сълзи, които да изплачеш, е време да изтриеш твоя бивш от телефона и „Фейсбука” ти. Няма как да превъзмогнеш някого, ако постоянно следиш дали е във „Фейсбук” или пък не спираш да го бомбардираш с любовни СМСи. Блокирай го в скайп, изтрий всички съобщения, телефонния му номер и мейла, и в никакъв случай недей да го тероризираш във „Фейсбук”. И не си търси извинение с „как да го изтрия след като се разбрахме да си останем приятели”. Да си останете приятели след раздялата е чудесно. Но пък да се сприятелите прекалено рано, докато все още изпитваш чувства, е все едно бавно и мъчително да си забиваш нож в сърцето. Пък и ако твоят човек е от вида приятели, които би искала да имаш, той ще разбере, че в момента имаш нужда от време и пространство. Така че не се бави и започни да дилийтваш.

3. Води си дневник. Сега сигурно ще направиш гримаса в стил „сякаш си нямам други неща за вършене”, но истината е, че воденето на дневник ще ти помогне да изясниш чувствата ти и ще бъде добър начин да отбележиш прогреса си. Пък и това ще те предпази от сигурното разрушаване на няколко приятелства (повярвай ми, дори и на най-добрата ти приятелка лееееко й писва след като за хиляден път проплакваш „Той толкова ми липсва”). А и воденето на дневник не означава да пишеш някакви дълги романи или пък да изпадаш в подробно словоизлеяние. Даже и единственото нещо, което напишеш да е „Днес не ми се пише за онзи загубеняк”, пак е нещо. Пък и воденето на дневник е чудесен начин да измислиш няколко плана за отмъщение срещу бившия, за които няма да знае никой друг.

4. Понагласи се! Знам, че онзи памучен анцунг е много удобен и несресаната коса сега е на мода, но истината е, че когато се погрижиш за външния си вид, ще се почувстваш по-добре. Плюс това едно от предимствата на раздялата е, че вече ще може да носиш, каквито дрехи си искаш, когато си поискаш. Няма да има ревниво гадже, което да казва тази пола е прекалено къса или тази блузка много показва гърдите ти. Така че, облечи онази секси блузка, която отдавна беше прибрала, сложи си мини полата, която толкова харесваш и с високо вдигната глава излез сред хората. Когато изглеждаш добре, ти се чувстваш добре. А това е нещо, което околните забелязват. Пък и какъв по-добър начин да си хванеш ново гадже и да натриеш носа на бившето?

5. Пофлиртувай! Почувстваш ли се по-добре (емоционално и физически) и усетиш ли, че се възстановяваш - другите хора ще го забележат! И тъй като така и така си соло, защо да не отвърнеш на вниманието им? Само че се впусни в нова връзка едва тогава, когато си сигурна, че си готова и напълно „излекувана”. В противен случай ще четеш тази статия отново много по-скоро, отколкото би ти се искало.

Janapopova
17 Май 2012 г.