снимка: taliesin

Случвало ли ти се е някога толкова много да си паднеш по някого, че да се разтапяш само при мисълта за него? Мисля, че всяка от нас в един или друг момент от живота си е попадала в такава ситуация. И така нека си представим следната картинка:  ти сериозно си хлътнала по онзи горещ тип, не можеш да спреш да мислиш за сладките му трапчинки, чаровната усмивка и онези магически сини очи. Обаче си нямаш и най-малката идея как да пофлиртуваш с него и да покажеш интереса си. Положението е много рисковано, защото хем жадуваш да предприемеш първата крачка, хем се притесняваш да не изглеждаш отчаяна и непохватна в очите му. Няма място за притеснение и драми. Единственото нещо,  от което се нуждаеш са няколко прости правила за флирт. Въоръжи се с тези 7 добре изпитани метода и съвсем скоро твоят човек ще се разтапя пред теб като кубче лед.

1. Улови погледа му

Това е нещо много лесно, но и много важно. Когато видиш човекът, когото харесваш, не се притеснявай да поглеждаш от време на време в неговата посока. Също така не се паникьосвай, ако той улови погледа ти. Това е  и целта. В този случай най-доброто, което можеш да направиш е леко да се усмихнеш, да задържиш погледа му още няколко секунди и след това да погледнеш в друга посока. Така твоята тайна тръпка хем ще разбере, че се интересуваш от него, хем пък и ще бъде привлечен от твоята загадъчност. Само, когато гледаш към него, недей да се втренчваш, защото това определено е малко плашещо. Също така не поглеждай и прекалено често в неговата посока, защото така има по-голяма вероятност да му изкараш ангелите, отколкото да му провокираш интереса към теб.

2. Дръж се непринудено

След като вече сама си си направила психотерапия и не ти премалява само при мисълта да го заговориш, е време да предприемеш първата крачка. Само запомни: дръж се непринудено! В крайна сметка не отиваш на живото застрашаваща мисия. Пък и флиртуването трябва да е забавно. Усмихвай се, но не с онази фалшива и нервна усмивка, от която ти се схващат устните, а с онази топла и закачлива усмивка, която показва твоята доброта и сърдечност. Когато се държиш непринудено ще го накараш да се отпусне и да се почувства комфортно в компанията ти.  Ако пък с обекта на твоите желания се познавате и това не е първият път, в който разговаряте, то тогава се опитай да се сближиш малко повече с него. Например можеш да му споделиш някоя интересна и забавна случка за себе си или пък да си измислите шега, която само вие двамата ще си разбирате. Така лека-полека ще премахнете бариерите помежду си и гарантирано следващият път ще се чувствате по-комфортно в компанията си.

3. Прави му комплименти

Неслучайно мъдрите хора са казали, че с малко ласкателство, човек може да постигне всичко. Представителките на нежния пол обожават, когато някой им прави комплимент и вярваме или не, същото важи и за мъжете. Така че забрави за задръжките си и смело действай напред. Ако смяташ, че има чаровна усмивка, не се притеснявай да му го споделиш. Ако пък харесваш блузата, която носи, не се притеснявай да му го кажеш! Както обаче с всичко останало в играта на флирта, така и с комплиментите трябва да си много внимателна. Може да му кажеш един път „Харесвам цвета на очите ти”, но ако всяка твоя  дума е някакъв комплимент, това определено няма да спечели твоя човек. Той ще те помисли за фалшива и лекомислена, а ти не искаш той да остане с погрешно впечатление за теб, нали?

4. Физически контакт

Знам колко много ти се иска да го прегърнеш в обятията си и никога да не го пускаш, но все още трябва да устоиш на желанието. Ако за първи път разговаряш с него, може да застанеш достатъчно близо, така че да се създаде чувство на интимност, но все пак не чак толкова близо, че да усеща дъха ти. Преди да скъсиш дистанцията между вас, просто си помисли колко близо би желала ти самата да застане някой непознат до теб. Може би така ще получиш по-реална представа за ситуацията. И така след като вече не стоите на километър разстояние един от друг и започвате да се чувствате приятно в компанията си, може да си позволиш едно-две случайни докосвания. Леко го потупай по рамото, когато той каже някаква шега или пък „случайно” докосни ръката му, ако той разказва някаква вълнуваща история. Само запомни:  трябва да си изключително внимателна при скъсяването на дистанцията и физическия контакт. В крайна сметка твоят Ромео може да се окаже от срамежливата порода мъже или пък още по-лошо – да не се интересува от теб. В този случай не го карай да се чувства неловко и знай кога точно трябва да спреш с тези докосвания.

5. Контактът с очи

Очите винаги са били прозорец към душата. Има толкова много неща, които може да кажеш само с един поглед, без да употребиш думи. Така че, когато се впуснеш в дълъг  разговор с твоята тръпка, опитай се да го гледаш в очите. Знам, че за по-срамежливите това е равно на кошмар, но повярвай ми,  крайният резултат ще си заслужава. Гледай го с интерес, когато той разказва вълнуваща история или пък със симпатия, когато ти споделя нещо лично. Накратко казано – просто се опитай да му се усмихваш с очите си и да му покажеш интереса си към него. Поддържането на контакт с очи обаче не означава, че трябва да се втренчиш в него така все едно, че току що е паднал от Марс или пък да го гледаш сякаш е единственият мъж на планетата. Може би втората част ще настъпи на малко по-късен етап, но и ти самата трябва да признаеш, че е малко плашещо някой да те гледа захласнато още при първия ти разговор с него.

6. Разговорът

Може да се каже, че това стои в основата на добрия флирт. Никой не може да предположи в каква посока ще протече разговорът между теб и него, но има някои общи правила, които важат за всякакъв вид разговор. Например, добре би било ако от време на време казваш името на твоя човек. Това ще внесе по-интимен елемент във вашия разговор, а и ще го накара да се почувства по-комфортно и уверено в компанията ти. Също така недей да забравяш факта, че повечето хора обичат да говорят за себе си. Така че чувствай се спокойна да му задаваш въпроси, свързани с неговата работа или пък любимото му хоби. Само не го бомбардирай с някакви сериозни и дълбокомислени въпроси от типа на: „Какво е твоето решние за излизане от финансовата криза?”. Най-важното правило за провеждане на добър разговор обаче е да бъдеш добър слушател. Слушай какво той ти казва, проявявай интерес към нещата, за които говори, а даже и да не си запозната добре по темата реплика от типа на: „Боже, играенето на футбол звучи толкова интересно. Иска ми се да знаех повече за тази игра”, винаги ще ти донесе точки.

7. Бъди себе си

Последно правило, но най-важното от всички. Не се преструвай на някой, който не си, само защото си мислиш, че той би искал да си такава. Бъди себе си, позволи му да те опознае и хареса такава, каквато ви. Не забравяй факта, че всички имаме странни привички в своя характер, които ни правят толкова индивидуални и уникални.  Така че бъди горда със своите странности и ги използвай като твоя сила. Бъди уверена в себе си без да демонстрираш излишно  самочувствие. Бъди смела и забавна. Смей се на нещата, които казваш и се чувствай удовлетворена от това, което си. И запомни: не всеки мъж, когото харесаш е длъжен да ти отвърне със същото. Ако накрая твоят човек не отговаря на чувствата ти по начина, по който би искала, недей да съжаляваш. Просто го приеми като добър житейски опит и продължи напред!

Janapopova
23 Май 2012 г.