снимка: karpov the wrecked

Много жени потискат своите еротични желания от страх да не се изложат, да запазят достойнство, обяснява сексоложката д-р Жислен Пари, цитирана от БГНЕС. Те се опитват да крият вълнението си и в крайна сметка това предизвиква у тях задръжки на ниво удоволствие, когато правят секс, счита тя.

„Природата не прави нищо случайно и всички признаци, които тялото показва в такива моменти, участват в един истински любовен парад", потвърждава психиатърът Партид Льомоан: "Несъзнателно, човекът, обект на желанието ги усеща и знае, че може да поеме инициатива". Какви са обаче тези признаци и какво означават на ниво физиология?

Защо се изчервяваме в присъствието на обекта на нашето желание?

Причината е "допаминът" - "молекулата на удоволствието". Под въздействие на сексуална възбуда кръвоносните съдове се разширяват и кръвта нахлува в по-голямо количество до капилярите на повърхността на кожата, но също така и в устните - правейки ги по-сочни, обяснява Жислен Пари. Сигналът действа съблазнително.

Как можем да засилим този ефект и съответно нашата съблазнителност?

Тук на помощ идва декоративната козметика - малко руж или малко червило. Във всеки случай сексолозите съветват да не се срамуваме от изчервяването. Друг признак - очите като отворена книга за емоциите ни. „Емоциите предизвикват хормонална реакция (блокиране на невромедиатора ласетилхолин), което води до уголемяване на зениците. Това е прост рефлекс, който информира от най-дълбока древност потенциалния партньор за готовност у отсрещната страна", обяснява Патрик Льомоан. Хубавиците в Древния Рим съвсем ненапразно си слагали по капка беладона в очите, за да засилят този ефект - уголемяването на зениците е проява на сексуална възбуда и следователно действа съблазнително.

Източник: Dariknews.bg

Teenzona_team
13 Авг 2009 г.

Коментари: 1
Servantes #1, 13 Авг 2009 г.
Само да напиша за всеки случай: Беладоната е отровно растение с изключителна мощ. В никакав случай не го употребявайте за каквито и да било цели.