снимкa: www.sxc.hu

Жените, които казват, че мъжете ги гледат в гърдите вместо в очите, докато говорят с тях, се оказа истина, пише британският таблоид "Сън".

Учените в университета в Уелингтън установиха, че 47% от мъжете се вглеждат в гърдите на жените при първата си среща с тях. 33% от представителите на силния пол се концентрират върху талията или бедрата при първоначалния си контакт с жена. По-малко от 20% от мъжете поглеждат жената в очите, когато първоначално се вгледат в нея. Смята се, че еволюцията стои зад тези разкрития, тъй като жени, с по-голяма гръдна обиколка и по-тесен ханш, имат по-високи нива на хормони и са по-плодовити.

Изследователите обаче смятат, че има и по-просто обяснение: "Мъжете може би гледат по-често гърдите на жените, защото те естетически им носят наслада, независимо от тяхната големина", пише БГНЕС. На мъжете, участващи в изследването, са били представени шест снимки на една и съща жена - всяка, от които е била дигитално обработена, представяща жената с по-голям или по-малък бюст. Заключенията сочат, че 85% от първоначалното внимание на мъжете е било насочено към гърдите и коремната област на женското тяло.

Източник: Dariknews.bg

Teenzona_team
08 Септ 2009 г.

Коментари: 5
dafi_bs #1, 09 Септ 2009 г.
да видите братовчед ми как се запознава с момичетата гледа настрани и си подава ръката много срамежлив
Ruby_Bolger #2, 11 Септ 2009 г.
хах не знам дали 47%, ама вярно съм се запознавала с момчета, на които им е било нужно да им припомням къде трябва да гледат!! и не говоря само за себе си!!
Servantes #3, 11 Септ 2009 г.
И на мен ми се е случвало да се разсейвам Погледа някак неусетно се спуска по-надолу от очите.
Servantes #4, 11 Септ 2009 г.
А трябва да имаме впредвид, че към мъжете спадат и хомосексулестите, които вероятно са немалка част от тези 20%.
crazy_teen4e #5, 11 Септ 2009 г.
При мен като няма какво толкова да се гледа - всеки ме гледа в лицето...