снимка: Virginia Records

Отличената с 14 награди Грами певица, композитор и продуцент Алиша Кийс е почти готова с новия си (и така!) дългоочакван от феновете албум. Girl On Fire ще излезе на музикалния пазар на 27-ми ноември от RCA Records. В България албумът ще се разпространява от Вирджиния Рекърдс/Sony Music.

Алиша Кийс е подготвила специално представяне на едноименния пилотен сингъла от албума (Girl On Fire) за сцената на Музикалните видео награди на MTV, които ще се проведат на 6-ти септември в центъра „Стейпълс”, Лос Анджелис. Радиопремиерата на сингъла ще се състои на 4 септември като на същата дата ще бъде пуснат и в iTunes.


Girl On Fire разказва за вътрешния глас на човек... Затова да се доверяваш на инстинктите си, докато намериш себе си. Нямам търпение да го споделя със света”- кава Алиша.

Албумът Girl On Fire включва както бързи и динамични парчета, така и прочувствени балади (запазена марка на певицата) с дълбоко съдържателни текстове и послания в лириката. За създаването на новия албум, Алиша Кийс работи в колоборация с редица талантливи имена  - текстописецът Krucial, носителят на Грами Babyface, писателят и вокалист Jeff Bhasaker, писателят-критик Gary Clarke Jr., новите взезди на сцената Pop и Oak, както и едни от най-актуалните имена в момента като Emeli Sandé и Jamie XX. Песните от новия албум Girl On Fire ще ни предложат точно това, което очакваме от Алиша Кийс– специфичен тембър и виртуозна вокална техника, придружени от брилятно изпълнени партии на пиано от самата певица в комбинация от силна ритъмна секция, електро, реге и фючър звучане. Всичко това показва, че с новия албум Алиша Кийс прави стъпка напред в унисон с новите музикални тенденции, но без да губи от класическото си звучене на „музика, която ще остане във времето”. Албумът е вдъхновен от пътуванията на певицата по цял свят и най-вече от дългото време прекарано в Лондон и Ямайка, елегантно преплетено с атмосферата на Ню Йорк.

По-рано тази година (през юни), Алиша Кийс разпали любопитството на феновете като представи демо версия на песента “New Day” в собствените си профили в социалните мрежи. Съвсем скоро се очакват детайли и по този проект.

АЛИША КИЙС (ALICIA KEYS)

Aлиша Кийс е носителка на 14 награди Грами. Тя е певица, текстописец, композитор, продуцент, актриса. Алиша Кийс е отличена от New York Times с приза „Най-продавана писателка, организатор и хуманитарен посредник”. От издаването на дебютния й албум ‘Songs in A minor’ до сега, Алиша Кийс се превърна в един от най-значимите артисти в музикалната индустрия с множество хитове и над 30 милиона продадени албума по света. Като актриса жъне успехи с ролите си в продукции като SmokinAces’, The Nanny Diaries и The Secret Life of Bees. През 2011 година, певицата прави своя режисьорски дебют с филма Lili, част от документална поредица от 5 късометражни филма, която основна тема разглежда болестта рака на гърдата. Друг проект, който й носи успех като продуцент е театралната постановка Stick Fly (по пиесата на Lydia R. Diamond) за театър Cort. Музиката към пиесата е композирана от самата Алиша. Дебютната й книга е „Tears for Water: Songbook of Poems & Lyrics by Alicia Keys, която й печели отличието на New York Times за най-продаван писател. Освен всичко друго, Алиша Кийс е сред основателите на асоциацията Keep a Child Alive (KCA) - глобална асоциация за подпомагане на децата в нужда.

Teenzona_team
27 Авг 2012 г.