Анастейша се завърна! И тъй като е жена, която никога не прави нещата на части, когато говори за ново начало, можете да сте сигурни, че го е направила цялото - нов вид, нов звук, нов лейбъл, нов мениджмънт. Единственото старо е характерният й глас, който спечели всички и й помогна да продаде над 17 милиона копия от албумите й досега само в Европа и Австралия.

“Ако няма мъничко страх, става твърде безопасно за мен” – усмихва се малката лейди с големия глас. „Ако ми дава тръпка, тогава то е моето нещо. Вълнувам се истински. Хубаво е да знаеш, че все още можеш да правиш това, което ти харесва. Ако искаш да живееш живота си, просто го направи!”.

Днес Анастейша е много по-различна от това, което помним от турнето й през 2005. Косата й е по-мека, по-къса, по-естествена. Запазената й марка - тъмните очила, вече не са необходими след операцията за корекция на зрението. „Харесва ми това, че хората почти не ме разпознават. Докато не започна да пея, повечето изобщо не са забелязали коя съм и кога съм се качила на сцената. Забавно е да гледам как ме преоткриват. Чувствам се сякаш започвам от начало”.

Анастейша Лин Нюкърк е родена в Чикаго през септември 1968, но в тинейджърските си години се премества с майка си и сестра си в Ню Йорк. Въпреки че я диагностицират с болестта на Крон, не спира да иска да стане танцьорка и скоро започва да се появява в предавания на MTV, както и във видеоклипове на Salt-n-Pepa. След като показва гласа си в шоу за таланти на MTV през 1999, подписва договор с Epic и издава дебютния си албум “I’m Outta Love”, който я превръща в звезда в Европа, Азия и Австралия. Вторият й албум “Freak of Nature” продължава с денс и бийт ритмите и страстния глас, но я показа и като по-зрял текстописец.

През 2003 обаче всичко се променя. По време на операция за корекция на бюста й откриват бучка. През януари я диагностицират с рак на гърдата, а новината е по медиите преди дори тя да успее да каже на приятелите си. За щастие реагира добре на лъчетерапията и е абсолютно чиста още през юни. Вече излекувана напълно, основава Фондация Анастейша и продължава да бъде обществен пример за това, че ранното диагностициране на болестта е изключително важно. „Сега вече се чувствам добре. По някакъв начин се радвам, че ми се наложи да мина през нещо толкова ужасно, въпреки че на моменти нямах сили”.

В известен смисъл заболяването й обяснява по-твърдия звук на третия й албум (Anastacia от 2004). „Имах нуждата да се боря. Затова избрах китарите и инструментите с характер. Това ми помогна да се изсмея на всичко”.

Пролетта на 2008 тя официално подписва сделка с Юнивърсъл Мюзик и започва работа по новия си албум. „Нещата се развиха толкова бързо, че нямах идея нито какво ще се получи, нито как ще звучи, нито какво трябва да кажа. Знаех, че ще има няколко любовни песни, но изобщо не предполагах, че целият албум ще звучи толкова щастливо. Дори песните, които не написах сама, са позитивни”.

Както винаги Анастейша работи с топ аренби и поп екип. Едноименното парче от албума е написано от носителя на Грами Родни Джъркинс и текстописеца на Роби Уилямс – Гай Чамбърс, с който тя работи по няколко парчета. Аренби звездата Ни-Йо също се включва за две парчета – “I Can Feel You”, което пише заедно с Чък Хармъни и “Never Gonna Love Again”, което продуцира изцяло сам. Останалите парчета са продуцирани от Лестър Мендез (работил с Шакира, Нели Фуртадо, Дайдо), Джей Ар Ротъм (Риана, Лил Ким, Леона Луиз) и Хевиуейтс (Миси Елиът, Пусикет Долс).

„Нарекох албума Heavy Rotation (от англ. тежка ротация), защото това е фраза, която диджеите обичат да използват много – обяснява тя. – Но за мен има и смисъла, че животът може да бъде тежък, но в крайна сметка нещата се обръщат и се превръщат в нещо друго”.

Пълен траклист:

1. I Can Feel You
2. The Way I See It
3. Absolutely Positively
4. Defeated
5. In Summer
6. Heavy Rotation
7. Same Song
8. I Call It Love
9. All Fall Down
10. Never Gonna Love Again
11. You’ll Be Fine

Албумът на Анастейша „Heavy Rotation” е на българския музикален пазар от Вирджиния Рекърдс/ Universal Music Group с медийната подкрепа на списание Паралели и телевизия и радио The Voice.

Teenzona_team
11 Ное 2008 г.