Incanto разкрива личната привързаност на легендарния изпълнител към вечните италиански песни. Самото заглавие разкрива магията на традицията в композирането, пеенето и споделянето. Този албум е отдаване на почит към музиката, която Андреа слуша и обича от дете, както и личен подарък към милионите му фенове, които споделят страстта му. Той е и едно незабравимо празнуване на петдесетия му рожден ден.

В един свят на непрекъснати промени и скоростно развитие, в който се цени новото, а традициите непрекъснато биват променяни, италианската популярна песен е източник на най-свещеното – вечността. През цялата си кариера, Бочели изпълнява италиански песни от сърце и душа, докосвайки публиката с емоционалната откровеност на интерпретациите си.

Постоянността и личното отношение лежат в основите на този албум, направен, за да докосне сърцата с любов. С уникалната комбинация от Андреа Бочели, 14 скъпоценности от италианската съкровищница, уникални оркестрации и топъл звук, Incanto е осъден да стане глобален хит.

Албумът ще достигне и до нови слушатели, тъй като песните не са загубили нито оригиналната си свежест, нито силата си. Към неаполските и сицилиански песни, които знае от детството си, Бочели добавя и няколко, които е изпълнявал само на семейни поводи.


Какво е основното чувство в Incanto? “Както във всичките ми албуми, любовта е основното” – споделя Бочели. „Всички тези песни всъщност са любовни. Но има и други съставки, които в никакъв случай не са по-маловажни – като възхвалата на слънцето и морето в “O sole mio” и “A Marechiare”. Много от песните говорят за тези два елемента, които са коренът на страстта. По някакъв начин слънцето и морето са почвата, в която любовта разцъфтява. А когато има любов, има и надежда и оптимизъм”.

Последното изключително добре отговаря на албума. Incanto е именно алхимична смес от тези три елемента. „Както обичам да казвам, моя мечта е да давам на феновете си това, което аз получавам от великите певци от миналото. Поемам риска да се повторя, но е истина, че музиката ми е помогнала в много трудни за мен моменти” – споделя великият тенор.

Пълен траклист:

1. Un Amore Cosi Grande
2. ‘O Surdato ‘Nnammurato
3. Mamma
4. Voglio Vivere Cosi
5. Santa Lucia
6. Funiculi Funicula
7. Because
8. Vieni Sul Mar
9. Granada
10. Era de maggio
11. A Marechiare
12. … E Vui Durmiti Ancora
13. Non Ti Scordar Di Me
14. Pulcinella

Incanto е на българския музикален пазар от Вирджиния Рекърдс/ Decca с медийната подкрепа на Българско национално радио, списание Мениджър и TV 7.

Teenzona_team
25 Ное 2008 г.