снимка: alubavin

Наскоро моя приятелка приключи сериозна връзка и това ми даде идеята за тази статия. За нея, а и за вас дами, предлагам няколко съвета за това как по – лесно да преодолеете раздялата.

1. Изгорете мостовете

При разделите, също както при връзките, има някои правила, които не е зле да се спазват. Може и да сте си казали „Сбогом“, но вашата работа далеч не е приключила. Колкото и трудно да ви изглежда, трябва да прекратите всякакви контакти с него. Изтрийте номера му от телефона си, премахнете го от приятелите си във Фейсбук, забравете Скайпа му. Трудно е, но трябва да го направите. В противен случай ще станете страничен наблюдател на живота му, а това може да бъде много болезнeно.

2. Не му позволявайте да разбере, че ви боли

Хората са садисти. Това е в нашата природа, независимо колко добри се опитваме да бъдем. Ако приятелят ви разбере колко сте наранена, това само ще го направи по силен. Не му позволявайте да види истинските ви чувства, не му се обаждайте плачейки и не го молете да се съберете отново. Неговият отговор най – вероятно само ще ви нарани още повече. Избягвайте го и го накарайте да си мисли, че вие сте добре и се справяте отлично с раздялата.

3. Стойте далеч от приятелите му

Ако връзката ви е била продължителна, вероятно имате много общи приятели и сте се сближили с неговите. Опитвайте се обаче да избягвате срещите с тях. Те само ще ви напомнят за него. Освен това ще получавате постоянnа информация за неговия живот. И той ще знае колко точно ви боли. Вместо това прекарвайте времето си с приятели, които са лично ваши.

4. Заключете любовта му

Несъмнено имате невероятно много спомени от връзката – играчки, които той ви е подарил, билети от кино и театър, снимки и т. н. Не ги изхвърляйте. Един ден те ще са част от вашето минало и ще можете да им се наслаждавате, без да изпитвате болка. Сега обаче ги съберете в една кутия и ги приберете някъде, където няма да ги виждате. Действайте на принципа „Далеч от очите, далеч от сърцето“.

5. Не бъдете самотни

След раздалата ще искате да останете сами, да се взирате в нищото и да въздишате. Изправете се срещу голата истина. Свършило е. Край! Нужно ли е да се затваряте в себе си и да плачете безутешно в ъгъла, докато той продължава без проблем?  Усещането за самота е най – голямото препятствие по пътя към преодоляването на разделите, затова си намерете работа, излизайте, забавлявайте се.

6. Флиртувайте

Най – вероятно докато сте били обвързани сте срещнали мъже, които са проявили интерес към вас. Флиртувайте с тях – сега можете. Припомнете си нещо, което хората около вас най – вероятно виждат и се опитвт да ви покажат – не сте преставали да бъдете красива и желана.

7. Запознайте се с нови хора

Бившите обикновено ни липсват най – много, когато нямаме нищо за вършене и сме сами. Затова се запознайте с нови хора, завържете нови приятелства. Ако хората около вас не знаят кога и как сте скъсали, няма как да ви напомнят за това и преди да се усетите ще се забравили и него, и болката.

8. Възползвайте се от свободата си

Когато сме обвързани не правим много неща, защото не биха били приятни или интересни за половинката ни. Когато сте сами обаче не трябва да се съобразявате с никого. Идете на концерт, който той не би харесал, или в клуб, където той не обича да ходи. Следващият път, когато той започне да ви липсва си пуснете някой филм, който обичате, но не сте гледали отдавна заради него. Вашият свят се върти около вас.

9. Не му се обаждайте

Ако следвате по – горните съвети, най – вероятно си прекарвате добре и не мислите за него много често. Но все пак се налага да останете сами, поне за час. И тогава ви се приисква да му се обадите. НЕДЕЙТЕ! Това само ще разбие сърцето ви отново, ще изглеждате слаби и ще му дадете възможност да ви смаже самодоволно. Ако много ви се иска да му се обадите, вместо това се обадете на някой от мъжете с които сте флиртували и го поканете на кафе.

10. Забавлявайте се

Нищо не помага при раздяла по – добре от една вечер по клубове с момичетата. Облечете нещо предизвикателно, което не бихте облекли с него. Танцувайте. Пофлиртувайте с някой, ако ви хареса. Не забравяйте, че вече няма какво да ви задържа. Не скачайте в леглото на първия срещнат. Просто си припомнете, че можете, ако поискате. ;)

11. Не се притеснявайте да започнете нова връзка

Повечето от вас най – вероятно се страхуват, че ако започнат нова връзка, просто отново ще се влюбят и ще бъдат наранени. Ако е истинска любов, било ѝ е писано, дами. Ако обаче не се влюбите... Е, поне ще сте се позабавлявали. Важно е да си напомните, че не всички връзки са сериозни.

12. Бъдете победителите

В разделите (както и във връзките) най – големите сражения стават на бойното поле на психологията. Загубилият  е в ъгъла, хлипащ и нещастен, а победителят е силният, онзи , който преодолява края на връзката бързо и продължава напред. Ако му се обадите и го замолите да се съберете отново, той ще се почувства силен и ще може да ви забрави по – бързо. Докато държите психологическото преимущество, вие си гарантирате победата във войната на волите и си осигурявате по – малко болка и сълзи.

Теорията зад прекратяването на връзките е лесно. Следването на стъпките, от друга страна, е много трудно. Но ако успеете, няма да мине много време преди да се събутите отново щастлива.

Автор: Илина Георгиева

Teenzona_team
22 Юни 2012 г.

11321 прочитания