Universal Classics & Jazz издава първия брайлов компактдиск в света, с който представя последния албум на Андреа Бочели – „Amore”. Премиерата на продукта ще се състои днес, 4 декември, в Лондон, Великобритания.

Целта на инициативата е музиката и гласът на Бочели да станат достъпни до всички негови незрящи фенове. Италианският тенор е най-популярното съвременно име в света на операта и класическата музика. Брайловата версия на албума „Amore” ще се разпространява ексклузивно във всичките 230 магазина на веригата HMV във Великобритания и Ирландия, както и онлайн на адрес: www.hmv.co.uk.
В изявление на HMV до медиите се казва: „Смятаме, че идеята е чудесна и ще бъде от голяма полза за всичките ни клиенти, регистрирали се като напълно или отчасти незрящи. Освен очевидното предимство на брайловата версия, това е и много важен сигнал за цялата индустрия. Вярваме, че ще последват и други подобни инициативи”.

Специалната брайлова опаковка и съдържание на „Amore” ще позволи на незрящите фенове на тенора съвсем лесно да откриват албума в магазините. Ако този пилотен проект се окаже успешен, компанията ще адаптира и останалата дискография на Бочели - 13 поп и класически албума, както и записи на 5 опери.

„Amore” е абсолютният победител за 2006-та година, след като се превърна в най-продавания албум на Universal Music Group и изпревари по продажби новите проекти на Snow Patrol, Keane и Scissor Sisters. „Amore” включва и два страхотни дуета на Бочели със звездите Стиви Уондър (‘Canzoni Stonate’) и Кристина Агилера (‘Somos Novios’). Британската версия на албума включва и дует с победителката от шоуто „American Idol” Кати МакФий, където Бочели имаше специално участие в ролята на вокален педагог.

През десетгодишната си кариера Андреа Бочели е продал над 50 милиона копия от албумите си, радва се на изключителен сценичен успех и е истинско вдъхновение за незрящите хора по целия свят.

Със съдействието на Вирджиния Рекърдс/Universal Music.

Teenzona_team
19 Дек 2006 г.