Първото нещо, което ти идва наум, когато чуеш водещото парче от новия албум на Бон Джоуви е : „Тази песен наистина ли се казва “Приятен ден”?”. Смесицата от енергичен инструментал, мощни акорди и саркастични вокали звучи някак си цинично и несправедливо спрямо усмихнатото лице на обложката и позитивното заглавие на албума.

Този противоречив ефект, естествено, е съвсем умишлен. Джон Бон Джоуви споделя: „Това заглавие е първото и единствено, което ми дойде наум. Вероятно има известна доза ирония, когато го произнасяш. Казваш го по един начин, а го възприемаш по съвсем различен.” Първото парче определя настроението и звученето на целия албум. Дванайсетте песни се стремят да надмогнат нещастието и да заявят правото на всеки човек да използва това, което светът му предлага. С други думи, дванайсетте песни се концентрират върху темата, която Бон Джоуви отстояваха по време на музикалната им кариера. „Приятен ден” сам по себе си е предизвикателен резултат от разочарованието, което певецът изпитва след президентските избори в САЩ миналата година. Джон Бон Джоуви участваха в предизборната кампанията на демократа Джон Кери.

Но в типичния стил за групата, песента „Приятен ден” се превръща в рефрен, който внушава да преосмислим неуспехите, да се опълчим срещу пораженията и да отстояваме моралните си убеждения въпреки последствията.

Затова и в песента се пее: „Няма да правя нещо, което не искам/ ще живея живота си...Когато светът се изправи пред мен,/ аз ще казвам „Приятен ден”.

Със съдействието на Virginia Records.

Teenzona_team
01 Септ 2005 г.

Коментари: 5
frosting_girl #1, 01 Септ 2005 г.
Toq Bon Djouvi si go biva!Golqm pi4 e!
neni #2, 02 Септ 2005 г.
funny_bunny #3, 05 Септ 2005 г.
te sa super
Leo #4, 16 Септ 2005 г.
Албума от 2003 "This Left Feels Right" беше пълна скръб дано този е по-добър както всички стари.
Zambo_Delfa #5, 16 Септ 2005 г.
Za men tova e nai-dobrata rok banda za poslednite 10 godini i nagore