Шведската сензация VELVET ще бъде една от най-горещите звезди на вече традиционния годишен мега концерт на радио и телевизия City. VELVET ще пее на живо за бг феновете си на 15 октомври на площад Батенберг. Русокосата амбиция ще взриви публиката с хита на лятото Mi Amore. От днес на музикалния пазар е и албумът на лятното изкушение – FINALLY.


Velvet прави дебют през лятото на 2005 година и хит-сингълът й Rock Down To (Electric Avenue) се задържа в ТОП 20 в продължение на 22 седмици и достига до десето място в класацията за продадени сингли. Песента е сред най-излъчваните не само в родната й Швеция, но и в по-голямата част на Европа. Следващият й сингъл е Don’t Stop Movin, който също става хит, достига до престижното второ място в денс чарта и завоюва отново десета позиция в класацията за продадени сингли. Последният й сингъл Mi Amore се нарежда сред най-големите хитове на лято 2006.

История
Velvet, или певицата Джени Петерсон, е родена и отрасла в Хелзингбург, Швеция. Като тийнейджър мечтата й е да стане професионална балерина и затова се премества в Стокхолм, за да учи в Балетната академия. През студентските си години Джени работи като певица в известния с интересните си програми бар и ресторант Уолменс Салонджър. След като прекарва известно време там, тя започва да се занимава по-сериозно с пеене. Шест години по-късно Петерсон тръгва на първото си лятно турне с една от най-известните шведски банди Магнус Угла, изявявайки се едновременно като певица и танцьорка.

Талантът на Джени веднага е забелязан и ангажиментите започват да валят един след друг. Следва промоционално турне с нашумялата за малко Джесика Фолкър. През 2000-та година певицата сформира своя собствена група, с която свирят главно в нощния клуб Блу Мун Бар – едно от най-страхотните неща в живота й, както казва сама.

През следващите години Джени се изявява като беквокал в известни групи, сред които е И-Тайп. Работата й с известни имена като тези я обогатява професионално. Красивият глас на Петерсон й осигурява участие и в престижния шведски конкурс за песни, в който тя отново се изявява като беквокал на състезаващите се музиканти.

Днес Джени е горда от себе си, че от пет години не е пропуснала участие в този конкурс. От 2002 година певицата е пълноправен член на хора на конкурса и участва в създаването на хореографията към него.

Координирането и организирането на представления й дава още по-голям артистичен опит. През 2004 година познатата ни като Velvet продуцира три коледни представления, в едно от които учатваства известният магьосник Джо Лаберо.

Следва поредица от хитове: Rock Down To (Electric Avenue), Don’t Stop Movin и един от хитовете на лято 2006 – Mi Amore. Всички те са събрани в новия й албум “Finally”.

“Finally” е на музикалния пазар от Magic Records/Вирджиния Рекърдс.

Teenzona_team
05 Окт 2006 г.

Коментари: 4
Jeni_ #1, 08 Окт 2006 г.
Много яка певица!!! Страшно се радвам, че ще има албум с на-хубавите и песни!!!
Jeni_ #2, 08 Окт 2006 г.
Много яка певица!!! Страшно се радвам, че ще има албум с на-хубавите и песни!!!
Jeni_ #3, 08 Окт 2006 г.
Много яка певица!!! Страшно се радвам, че ще има албум с на-хубавите и песни!!!
Jeni_ #4, 08 Окт 2006 г.
Много яка певица!!! Страшно се радвам, че ще има албум с на-хубавите и песни!!!