Маги, третият български Мюзик Айдъл, снима видео към дебютния си сингъл „Трябва да знам”. Видеопродукцията е дело на студио Forward Pictures („Август е септември” на Миро, „Тръгвай си” на Сантра и Кристо). На режисьорския стол стои Мартин Макариев, а зад камерата е Андрей Андреев. За стилните и нежни визии на Маги пък се погрижи Ива Филипова от “VIP Success”.

Песента е стилно аренби с топли соул и госпъл елементи и разказва за болката от разстоянието, което понякога е между двама влюбени, а понякога просто е онова смътно нещо, което ни кара да търсим сродните си сърца в безкрайния свят от грешни възможности. Във видеото образът на на загадъчния мъж се играе от Мартин Герасков, син на известния актьор Ивайло Герасков. Маги и любимият й се търсят в нереалното пространство на фантазиите, без никога да се докосват и намират.

Видеото на „Трябва да знам” е заснето с помощта на Бойко Борисов, лидер на ПП ГЕРБ, който още на финала на Мюзик Айдъл 3 съобщи, че ще помогне за реализирането на първия клип на победителката.

Маги представи за първи път парчето на финала на шоуто, минути след като публиката я обяви за голямата победителка в третото българско издание на най-успешното музикално риалити в света.

Звукови дизайнери на песента са Графа и Боян Ковачев и заслугата за оригиналния аранжимент и актуални бийтове и синтове вътре е изцяло тяхна. Текстът е на Гери Турийска, а самата Маги е автор на по-голямата част от вокалите и беквокалите. Парчето е мастерирано в Щатите от Грами-носителя Брайън Гарднър.

„Трябва да знам”, както и предстоящият албум на победителката, който се продуцира от Вирджиния Рекърдс и ще бъде издаден през есента, се записва в обновеното студио Монте, оборудвано с възможно най-съвременната и модерна техника.

Различни музикални продуценти от семейството на Universal Music, най-голямата музикална компания в света, вече чуха парчето и реагираха много позитивно, като споделиха, че са впечатлени от уникалния глас, тембър и техника на Маги. Според тях това е първият бг поп изпълнител, който има толкова голям потенциал за успех на световно ниво.

След снимките на първото си видео, Маги ще се отдаде на кратка заслужена почивка на морето. Клипът ще е в ефира в началото на най-летния месец август.

Със съдействието на Virginia Records.

Teenzona_team
23 Юли 2009 г.