Точно преди началото на лятото е време за поредната гореща компилация с най-известните гръцки песни – Minos 2008. В тази двойна колекция намират място най-големите гръцки звезди с техните актуални хитове, познати у нас и от ефира на родната Mad TV. В добавка има и чуждо участие: това на безспорните тийн любимци „Сънрайз Авеню” с техния взривяващ топ сингъл “Fairytale Gone Bad“.

Янис Плутархос
Янис Плутархос започва музикалната си кариера на 16-годишна възраст в Атина. Разочарован от реалностите в музикалния бизнес, той на два пъти се отказва и опитва да се реализира в други професии, включително и като фризьор. Където и да пее, той печели сърцата на феновете и много истински приятели. Съдбата му се усмихва със запознанството с музикалния продуцент Йоргос Макракис. Той дава на младежа артистичния псевдоним "Плутархос" и изстрелва кариерата му в звездната орбита. След мега хитовете “Моно Еси”, “Ипирхан Оркои”, “Микрес Фотографиес” и “Паеи Лигос Керос” миналата година Янис Плутархос издаде албум с най-големите си хитове (Стигмес), в който включва 6 съвсем нови парчета, между които и „Ела”.

Пеги Зина
Пеги е една от най-големите и най-добре продавани имена в музикалната индустрия в Гърция. Чаровната атинянка в детските си години усилено се занимава с музика и балет. Кариерата й започва през 1994 година и до този момент е работила с едни от най-големите имена в гръцкия музикален бизнес. След подписването на договор с EMI издава албума „Мази соу”, който стана платинен. Следващата продукция „Матоно”, от който е и хит сингълът “Поутена”, също се сдоби с платинен статус. През 2006 излиза поредната суперуспешна тава “Ена”, от който е и хита „Име Едо”.

Сакис Рувас
Сакис Рувас, един от най-популярните гръцки изпълнители, превръща музиката в най-важната част от своя живот от ранна детска възраст. Съучениците му все още си спомнят за необикновеното парти по случай края на учебната година, на което Сакис безусловно става звездата на шоуто, изпълнявайки класики от “Бийтълс” и Елвис. Другата му страст е спортната гимнастика, където той печели титли на национално ниво. През 2004 представя Гърция на престижния конкурс Евровизия и печели престижното трето място. Сакис вече се е наложил като звездата с най-много концертни участия в Гърция и продължава да обира наградите на Hellenic Music за: Най-добър певец, Най-добра песен, Най-добро шоу и много други. Хит сингълът „Его Травао Зори” е от последния студиен албум „Ипархи Агапи Едо”, а в края на миналата година бе издадена сборна тава с най-големите хитове на Сакис Рувас.

Тамта
Безспорно една от топ любимките на Гърция, Тамта става известна с участието си в Super Idol през 2004. Малко след края на конкурса издава дебютния си албум „Тамта”, който е изключително добре приет от критиката и феновете й. Последвалият албум от 2007 „Агаписе Ме” включва едноименния хит сингъл, който е част от настоящата компилация.

Пашалис Терзис
Пашалис Терзис е роден в Солун и започва да пее с приятели от тийнейджърска възраст. Въпреки че започва кариерата си през далечната 1972, първият му албум е издаден чак през 1982 година, след като се премества да живее в Атина. Всичките му продукции оттогава до днес се радват на изключителен успех и постигат платинен статус. Двете парчета, включени в настоящата компилация – „На 'ртис Ксана” и „Миа Фора”, са от издадения през 2006 албум „Ине Капиес Агапес”.

Хриспа
Родената през 1982 Хриспа се занимава с музика от дете – малката певица взима уроци по солфеж и класическа китара. Прави пробив още с издаването на дебютния си албум “Тора”. Следва договор с EMI и втора, невероятно успешна колекция с хитове - “Хриспа”. През 2006 издава албума „Поса Христао”, който се сдобива със златен статус. От него е и включения в настоящата компилация сингъл „Емис Поу Агапаме”. Другото парче, с което Хриспа участва тук - „Миа Стигми” е от миналогодишната й тава „Катрефтис”!


Пълно съдържание:
CD1
1. Ела - Янис Плутархос 3:42
2. Име Едо - Пеги Зина 3:46
3. Его Травао Зори - Сакис Рувас 4:23
4. Агаписе Ме - Тамта 4:03
5. На 'ртис Ксана - Пашалис Терзис 4:17
6. Миа Стигми - Хриспа 4:32
7. Исе И Етиа - Панос Калидис 3:19
8. Пано О Теос Като Его - Темис Адамадидис 4:45
9. Ексетиас Соу - Гиоргос Верос 3:41
10. Та Ксенихтас - Ставрос Констадиноу 3:39
11. Пос - Стелиос Максимос 3:48
12. Сe Ксехаса Ала... - Адипас 4:00
13. Мин Тин Категорите - Сарадис Салеас 3:38
14. Та Риалиа (Ремикс на Валентино, Христодулос Сиганос & Никос Солиотис) - Мариан Георгио 3:01

CD2
1. Миа Фора - Пашалис Терзис 3:37
2. Пес Тоу - Пеги Зина 3:43
3. Афти Та Клеи - Панос Калидис 3:21
4. Пиа Стигми - Стелиос Максимос 3:09
5. Емис Поу Агапаме - Хриспа 4:15
6. Агапо (Уона Плей) - Тамта 3:43
7. Феъриплей Гоун Бед (версия от албума) - Сънрайз Авеню 3:33
8. Дес Катара (Фейс А Ла Мер) - Андриана Бабали 2:55
9. Кейн Доу (DJ Паоло & Хенри Бикует микс) (Explicit) 4:09
10. Ден Пистево Лава и Елени Димоу 3:22
11. Типо Меланколико - Ставрос Логаридис 4:11
12. Ескуча Ло - Блек енд Уайт и Крайзис Флоуджоб 4:16
13. Халароуита (Explicit) Исволеас 4:50
14. Реди Фор Лав - Есте 4:24

Албумът “Minos 2008: Най-горещите гръцки хитове” е на българския музикален пазар от Анимато Мюзик/EMI с медийната подкрепа на телевизия Мad TV.

Teenzona_team
24 Апр 2008 г.

14219 прочитания
Коментари: 4
Mality #1, 25 Апр 2008 г.
Пашалис Терзис ама друг път! Пасхалис по може
Epitaph #2, 25 Апр 2008 г.
кво значение има в крайна сметка...важното е да е влажно и да има мезе
Mality #3, 25 Апр 2008 г.
Харесвам гръцка музика,най-вече защото малко или много разбирам езика,а повечето песни имат хубави сантиментални текстове
Servantes #4, 26 Апр 2008 г.
Сега да излезне и Jужни ветар