На 16 май във Велико Търново започва регионалният кастинг за мис “Национален отбор”. Любо Ганев, Цанко Цветанов, Петър Михтарски, Георги Младенов, Димитър Димтров-Херо и Едуарт Ераносян ще журират във всеки от градовете. Кампанията на уникалния риалити-формат, патентован за първи път от българин, стартира точно преди 15 дни. До момента желанието си да участват в кастинга за официален талисман на българските национални отбори по футбол, волейбол и баскетбол заявиха 784 момичета от цяла България. Освен знаменити български спортисти, на регионалните кастинги ще присъстват и Магдалина Вълчанова, създател на конкурса, както и професионален психолог. Инициативата се осъществява с официалната подкрепа на Българския футболен съюз, Българската федерация по волейбол, Българската федерация по баскетбол и Българския олимпийски комитет.

София, 09 май 2012 г. - Мис “Национален отбор” ще бъде коронясана през юни тази година след национален конкурс под формата на кастинг в 7 (седем) български града по време на финална церемония за връчването на титлите и короните, която ще бъде излъчена в ефира на Българска Национална Телевизия.

Кастингът започва онлайн на официалниата страница на конкурса www.missnt.com (Miss National Team) с попълването на формуляр, който съдържа 25 въпроса, повечето от които стандартна информация за кандидата. Задължително условие за участие са навършени 18 години. Във формуляра има и въпроси, които изискват по-задълбочен отговор - преценка по отношение на личните артистични умения, лично мнение относно различни спортове (футбол, волейбол, баскетбол, а също хокей, йога и шах), както и лична позиция към твърдения от типа на “прическата е по-важна от грима”, “по-добре е да си само умна, отколкото само хубава”, “по-добре е партньорът във връзката да те обича повече, отколкото ти него”, “харесвам света и хората около мен”.

Предвижда се възможност за записване на място ден преди датата на кастинга в съответния град както следва: за Велико Търново записването на място ще бъде на 15.05, за Варна - 17.05, за Бургас - 19.05, за Стара Загора - 21.05, за Пловдив - 28.05, за Благоевград - 30.05. и за София - 01.06. Информация за мястото на записване ще бъде публикувана на www.missnt.com

След изпращането на формуляра, селектираните кандидатки получват покана за кастинг на живо. Той започват на 16 май във Велико Търново и ще протича под формата на събеседване с жури от трима: Маги, професионален психолог и спортист от съответния град с национална или световна популярност. На поканата да участват в журирането на кастинга по градове и да мотивират и вдъхновят с присъствието си кандидатките се отзоваха Цанко Цветанов (Велико Търново), Димитър Димитров-Херо (Бургас), Георги Младенов (Стара Загора), Едуард Ераносян (Пловдив), Петър Михтарски (Благоевград), Любо Ганев (София). Единственият отговор, който организаторите очакват, е от Варна. Психолозите в журито са Весна Ненчева и Йордан Танковски.

След провеждането на кастинга по градове, ще бъдат определени финалистките на конкурса. Те ще преминат последния му етап, в който ново жури ще определи кои три момичета печелят титлите Мис “Национален отбор” - футбол”, Мис "Национален отбор" - волейбол и Мис "Национален отбор" - баскетбол. По време на бляскава телевизионна церемония трите момичета ще бъдат коронясани и провъзгласени за официални талисмани на национални спортни отбори. Това ще се случи за първи път в света.

...

“Идеята е напълно оригинална и не съществува никъде по света” - казва Маги Вълчанова, създател на идеята, продуцент на конкурса и самата талисман на българския национален отбор по футбол по време на квалификациите за Евро 2004 и на самото първенство в Португалия през 2004 г. - “реших да вложа цялата си енергия в подобно начинание, защото съм сигурна, че женската красота може да бъде вдъхновяващ съюзник на големите спортни постижения. Мисля също, че българският фен ще приеме с гордост една красива "мис" на своите трибуни.”

Какви привилегии и задължения носи титлата Мис “Национален отбор”? Титлата ще бъде дадена на онези момичета, което докажат в най-висока степен, че са достойни за нея. След връчването й, нейните носителки ще започнат своята активна дейност, свързана с подкрепа на отборите, които представляват - ще пътуват заедно с тях на важни състезания, ще присъстват на домакинските им мачове и ще имат задължението да създават позитивни нагласи към тях в България. Титлата ще се връчва за срок от две година, след което с нов конкурс ще бъдат избирани следващите носителки.

Конкурсът Мис “Национален отбор” се осъществява с официалната подкрепа на Българския футболен съюз, Българската федерация по волейбол, Българската федерация по баскетбол и Българския олимпийски комитет.

Teenzona_team
09 Май 2012 г.