Оглавил класациите на 34 държави и с продажби от над 6 милиона копия, мистерията със странното име на албума на Coldplay - Mylo Xyloto е на път да се разкрие с излизането на първата от шестте части на комикс поредицата, който ще тръгне по Comic-Con International, Сан Диего.

Историята на Mylo Xyloto е измислена и написана от дългогодишния приятел на Coldplay – номинирания за Оскар писател и режисьор Mark Osborne („Кунг-фу панда”, „Спондж Боб квадратни гащи” и др.) и комиксът ще бъде публикуван от прословутата Bongo Comics Group на Matt Groening.

Ето какво коментираха Coldplay в официалния си сайт: „Преди три години с нашия приятел Mark Osborne имахме идея за герой, когото да наречем Mylo Xyloto - "xylo" като ксилофон и "to" като пръст. Постепенно историята на Mylo и неговата вселена се оформиха и това се превърна във финалния щрих на албума и турнето. Сега с гордост съобщаваме, че в началото на следващата година историята ще излезе като комикс от шест части. Надяваме се, че ще ви хареса. Беше много забавно, докато го правехме.”

Mark Osborne допълва: “Комиксът е новото изразително средство на един анимационен филм, базиран на музиката, който бандата и аз започнахме да разработваме преди няколко години. Това е историята на Mylo Xyloto – историята на младия Заглушител от фронтовата линия на войната срещу звука и цвета в света на Страната на тишината (Silencia). Mylo открива, че врагът, който той е възпитаван да мрази през целия си живот, може да се окаже, че въобще не е враг. Предполагам, че хората, които са чули албума, ще направят много, много асоциации. Нещата се развиха по изключително вълнуващ за мен начин.”

Първото издание на Mylo Xyloto ще излезе с ексклузивна версия на обложката на Comic-Con International 2012 в Сан Диего (12-15 юли). Лимитиран брой от ексклузивното издание ще се предлага и на официалния сайт на Крис Мартин и компания - Coldplay.com.

Комиксът започва да излиза в шест части от февруари 2013 г., по една част на месец.

 

Още информация:

Coldplay: coldplay.com

Mark Osborne: happyproduct.com

Bongo Comics: bongocomics.com

Comic-Con: comic-con.org

Animato Music: www.animatomusic.com

Teenzona_team
12 Юли 2012 г.