Вече е ясно коя банда ще забие преди KISS на грандиозния им концерт в София. Това са сензационните американци Cinder Road!!!

Симпатичните младоци от CINDER ROAD определено знаят как да вдигнат публиката на макс. Харизматичната банда забива модерен метъл рок с олд скул чувствителност и спомен за легендарната осемдесеттарска рок ера.

Още като деца Майк Руко и Крис Шукоски заформят бандата и я кръщават на улицата, на която живеят. Скоро започват да правят турнета като училищна група. „Понякога се случваше да правим по шест концерта на седмица,” разказва вокалът Майк. „Свирехме в училища, клубове, университети, партита и където можем. А след това си доспивахме в час.”

Естествено, те веднага привличат вниманието на големите в бизнеса и то не на кой да е, а на мениджмънта на мултиплатинената канадска банда Nickelback. Останалото е история - CINDER ROAD влизат в студио с продуцента-ветеран Марти Фредриксен (работил с имена като Aerosmith, Def Leppard, Ози Озбърн) и през юни 2007 се ражда дебютният им албум SUPERHUMAN.

„Хората ходят на рок концерти, за да се забавляват,” казват CINDER ROAD. „Те не искат да слушат повече за политика и да се депресират като смачкани фланелки. И ние трябва да променим това. Помните ли концертите на големите стадиони? Дните на пиро ефектите, ярките светлини, рампи и всички онези луди неща? Хората искат това да се върне!”

Ясно е защо емоционалните мочета са забелязани и от легендарните KISS, които ги избраха за подгряваща група по време на своето историческо турне и голямо завръщане тази година.

Както знаете, KISS ще разтресат София, България на 16 май на СТАДИОН АКАДЕМИК. За първи път България ще види на живо легендарната четворка! KISS идват по покана на Болкaн Ентертейнмeнт.

За грандиозното си шоу американците ще пристигнат у нас с тонове техника. Сцената, на която ще се качат за първия си лайв пред родна публика, ще бъде широка 18 метра и дълбока 11 метра. Към тази основна сцена ще бъдат монтирани и две странични крила, с които размерите на съоръжението ще станат близо 25 метра! Освен това бандата ще построи и уникално пространство на 30 метра централно пред сцената, на което ще се изявява лично Пол Стенли. Какво точно ще се случи, ще стане ясно по време на самия концерт, но музикантите обещават нещо наистина невиждано.

Продукцията на рокерите включва близо 12 тона светлина и над 6 тона озвучаване, с които те пътуват по време на своето световно турне, част от което е и датата в България. Шоуто ще включва и мощни пиротехнически ефекти. В деня на концерта KISS искат на стадиона да бъдат доставени близо 400 килограма сух лед, също необходим за сценичните ефекти.

Уникалната група, известна със своето неподражаемо поведение на сцена, ще направи саундчек в продължение на два часа преди официално да забие за българските си фенове, които след чакане от над 25 години най-после ще имат шанса да чуят любимците си на живо.

Очаквайте скоро още взривяващи подробности около гостуването на KISS в България!!!

Със съдействието на Virginia Records.

Teenzona_team
18 Апр 2008 г.

Коментари: 1
Epitaph #1, 18 Апр 2008 г.
ебати емоциите, ебати нещото...