Напалм Дет или 27 години ултра брутален грайндкор, 27 години упорита работа и много турнета. Но времето не е успяло да смекчи или промени техните убеждения, енегия и вяра в искрената и все така екстремна музика.

“Time Waits For No Slave” е 13-ят студиен албум на групата (ако не броим албумът с кавъри “Leaders Not Followers Pt.2”) и няма да пощади никого. Докато светът продължава да бъде разкъсван от политически, религиозни или мотивирани от алчност фанатици, Напалм Дет все така ще атакуват властта с артистичния си арсенал.

С “Time Waits For No Slave” бащиците на грайндкора изследват основните аспекти на така наречения „модерен живот” и показват, че в по-скоро толерантното ни и либерално общество все още съществуват концепции като робство и дискриминация. Въпреки клишето че живеем в 21 век, в някои части на света все още се гледа на жените с презрение, третирани са като „втора ръка” хора и се използват като машини за бебета. Това е само една от темите, засегнати в албума, чиято основна идея е личната свобода, идеалите и мечтите.

Още веднъж, Напалм Дет дават израз на идеите си чрез наситени, умопомрачително брутални песни, навлизащи понякога в по-бавни пасажи, позволяващи на фена глътка въздух, преди да бъде отново смазан от ударния саунд на групата. “Time Waits For No Slave” е записан и продуциран от Ръс Ръсел, работил с Напалм Дет и върху предишните им албуми.

Прочути с непрестанните си турнета и запомнящи се концертни изпълнения, Напалм Дет тръгват отново на турне в подкрепа на “Time Waits For No Slave”, като няма да пропуснат и България с датата си в София на 11 януари. С предстоящия албум и съпътстващото го турне групата остава на върха на съвременната екстремна музика и още веднъж затвърждава легендарния си статус!

NAPALM DEATH “Time Waits For No Slave” track-listing:

1. Strong-Arm
2. Diktat
3. Work To Rule
4. On The Brink Of Extinction
5. Time Waits For No Slave
6. Life and Limb
7. Downbeat Clique
8. Fallacy Dominion
9. Passive Tense
10. Larceny of the Heart
11. Procrastination On The Empty Vessel
12. Feeling Redundant
13. A No-Sided Argument
14. De-evolution Ad Nauseum

Napalm Death са:
Mark “Barney” Greenway – вокали
Mitch Harris – китара, бек вокали
Shane Embury – бас
Danny Herrera – барабани

Със съдействието на Анимато Мюзик/EMI/Century Media.

Teenzona_team
12 Яну 2009 г.

Коментари: 1
Valio1994 #1, 11 Фев 2009 г.
Ех,най-сетне го изслушах това чудо!Бива си го