На 19-ти юни (четвъртък) Остава ще забият отново в клуб Ялта!!! След супер успешния си лайв в началото на април, бандата реши да зарадва феновете си, този път с акустичен концерт и премиера на новия си студиен албум, който излиза на същата дата от Вирджиния Рекърдс.

„Rock’N’Roll Song Designers?” е четвърти студиен албум за Свилен Ноев (вокали), Георги Георгиев (китари, вокали), Даниел Петров (барабани) и останалите членове на една от най-популярните бг банди за всички времена. Новата продукция на алтърнатив иконите включва двата хит сингъла „Sex In The Morning” и „Baby” плюс още 8 парчета на английски и едно на български („Паралелен свят”, в изпълнение на Жоро).

Барабаните и китарите на целия албум са записани в Истанбул, а вокали, аранжименти, смесване и мастеринг - в студио Sound Design, Пловдив. В „Rock’N’Roll Song Designers?” има от всички запазени марки на бандата – уникален вокален стил и много рок енергия, плюс по-сурово звучене и много свободни пространства. Не пропускайте една от най-чаканите премиери на годината!

Албумът на Остава „Rock’N’Roll Song Designers?” излиза на музикалния пазар на 19 юни от Вирджиния Рекърдс с подкрепата на Coca-Cola, книжарници Книгомания и Ben Sherman и медийната сила на Z-Rock и телевизия ММ, които посвещават цяла седмица от ефира си на музиката и историята на Остава.

Сетът в Ялта на 19-ти ще продължи поне час и половина, като инди рокерите ще изсвирят целия нов материал и то по нов, уникален начин – unplugged, тоест акустично. Освен това Остава няма да пропуснат да взривят феновете си и с най-големите си хитове като Шоколад, Ще дойдеш ли с мен, Понеделник, Мъничко човече, Прекрасно Мини Тяло - също в акустик версии. Нещо, което досега не се е случвало и едва ли скоро ще бъде повторено!

Концертът на Остава в Ялта на 19 юни се осъществява с медийната подкрепа на рок радио Z-Rock, телевизия MM и Vbox7.com. Цена 10 лева. Начален час: 22.30 часа.

Ostava - Rock’n’roll Song Designers?

1. Baby 4:36
2. Rock‘N’Roll Song Designers? 3:23
3. Mexico 5:13
4. Funny Girls 4:06
5. Bring Me Down 4:03
6. Should Eye 4:02
7. Tomorrow 5:23
8. Parallel World 4:16
9. Sex in the Morning 3:46
10. You 4:05
11. Accordion Song 4:01


ОСТАВА - био
„Нека да направим група", казва Жоро на Боян някъде през 1991 година в Габрово и така Георги Георгиев (китара и вокали), Боян Петков (бас) и Драгомир Димитров (барабани) създават Остава - група, която написа историята на българската алтернативна музикална сцена, повлия поколения и промени човешки съдби. Свилен Ноев (вокали и китара) се присъединява към Остава през 1995, като допринася много за развитието на новия подход на групата към писането на музика. Даниел Петров заменя своя предшественик на барабаните 4 години по-късно.

Може да се каже, че историята обича Остава, след като всеки техен албум се радва на съдбата да се превърне в своеобразна класика още с излизането си и изпреварва със светлинни години всичко, което се е случвало в музикалните среди у нас до този момент.

Суровият китарен звук на Остава напомня на някои от най-влиятелните британски групи от близкото минало, като например Oasis, The Smiths, Blur и Suede. Той е преплетен със студените и същевременно нежни мелодии, типични за пост-пънк и ню уейв движението, доминирало западния ъндърграунд през 80-те. Така групата създава собствен стил, определил цяла ера в българския алтернативен рок.

През лятото на 2006 Остава бяха избрани да подгреят LADYTRON при техния втори концерт в България. Само няколко седмици след това момчетата свириха на една сцена с IAN BROWN във връзка с EXIT кампанията на MTV против експлоатацията на хора. Малко по-късно музикалният канал завъртя песента „Sex In The Morning” в седмичната си класация World Chart Express. Последната изява на групата пред по-голяма публика е съвместният концерт с PLACEBO - една от най-известните алтернативни групи в света, които избраха Остава за съпорт акт по време на втория им концерт в София на 18-ти юни 2007.

ОСТАВА
Дискография

ПИНГ ПОНГ (2000)
СЛЕД ЛЮБОВ ПО ВРЕMЕ НА ВОЙНА (2002)
МОНО (2004)
ROCK&ROLL SING DESIGNERS? (2008)Със съдействието на Virginia Records.

Teenzona_team
15 Юни 2008 г.

Коментари: 7
Servantes #1, 15 Юни 2008 г.
Тия не ги харесвам. Песента им пинг понг съм гледал и клипа. Това е една от най-скучните и досадни песни които съм виждал. не съм убеден, че всичките тия похвали към тях са с покритие.
sword_of_truth #2, 20 Юни 2008 г.
Спред мен не само са с покритие, но са и недостатъчни. Едни хора в България да правят нещо различно и уникално. Шоуто вчера беше страхотно. Пяха 2 часа без пауза - целия си нов албум плюс доста стари парчета.
Servantes #3, 20 Юни 2008 г.
И аз мога да пея 2 часа без пауза, и то не само нови, но и стари песни. Моя концерти ще ти излезе много по евтино.
sword_of_truth #4, 21 Юни 2008 г.
Защо не пееш тогава като можеш. Първа ще си купя билет. Много е лесно да се оплюва нещо което не се познава.
Servantes #5, 22 Юни 2008 г.
Писах веч веднъж - Ще повтора. Слушал съм я тази песен пинг понг и е супер скучна. Можеш да се умреш на нея ей тъй, от самата скука. А клипа е по-скучен от петъшния парламентарен контрол.
sword_of_truth #6, 23 Юни 2008 г.
и мислиш, че с една песен и вече си наясно с цялото творчество на дадена група... явно имаш различни от моите разбирания за музика. няма какво да спорим тогава
Servantes #7, 23 Юни 2008 г.
Както искаш.