Верните Rammstein фенове отново да затаят дъх! Невиждана досега обложка, пред която дори тази на Rosenrot бледнее, плюс ексклузивни документални материали и вълнуващи лайв кадри.

В музиката, както и в политиката, всичко се върти около хората. Ако не стигаш до публиката, ако не засегнеш нечия струна, ако няма кой да подхване манифеста ти, по-добре си спести усилията. Волята на народа решава всичко! Това е добра новина за групите, които имат силен контакт със своята публика.

Групи като Rammstein...


Още от 1995 когато шестимата берлинчани дебютират с албума си ‘Herzeleid’ и подпалват сцената за първи път, между Rammstein и бурно аплодиращата ги публика се създава особена сплав. Тази връзка никога досега не е била разрушавана. Тъкмо обратното - става все по-здрава. Рецептата за перфектни взаимоотношения е балансираната комбинация от взаимно уважение, удовлетворени очаквания и правилна преценка за това, кога е дошъл моментът за нов, много специален подарък.

Като доказателство на това е и издаването на ‘Völkerball’ – уникалният като вид и съдържание аудио-визуален лайв продукт със световна премиера 20 ноември!

‘Völkerball’ – или в превод “топката на народа”, както и народна топка, популярната игра – съдържа разнообразен снимков материал от световното турне ‘Reise, Reise’ от 2004/2005,
пълен фото дневник на турнето, както и ексклузивни кадри на и зад сцена и повече от 2 часа лайв аудио изпълнения.

Между ноември 2004 и юли 2005 Rammstein свирят пред едномилионна публика в 21 държави. Толкова много очевидци на техния фест на колела (почти 40 000 само в Москва и Санкт Петербург)! Невъзможно е да се определи с една дума какъв е фенът на тази банда. Едно е ясно - от Лондон до Лайпциг, от Барселона до Берлин има огромно Rammstein семейство!

В DVD-то са включени и два документални филма, които още повече показват как гори пламъка на бандата. ‘Anakonda Im Netz’ е “по-официалното” от двете и вътре има интервюта с всички членове на групата, както и с мениджъра Emanuel Fialik; за 53 минути там се сменят доста теми – от това как се организира тръгването на път до ритуала на Rammsteinon преди всяко шоу (подсказка: включва алкохол) плюс възходите и спадовете в живота на пътуващия музикант – в случая може да се има предвид опасността да бъдеш запален или да ти смъкнат обувките от краката. А в случая на кийбордиста Flake – и двете!

26 минутното филмче ‘Reise, Reise: The Making Of The Album’ е заснето и монтирано от китариста на бандата Paul Landers и дава неофициална представа за неговите събратя от групата плюс продуцента Jacob Hellner, докато те се местят през различни студиа в Испания, Швеция и Германия. Там ще видите вокалиста Till Lindemann да се оплаква от почти 1000 повторения на едно и също парче, а продуцентът разкрива как заглавието на албума ‘Reise, Reise’ за малко не било сменено със ‘Sonntag Bei Omi’ (‘Една неделя с баба’). И така нещата продължават просто...неофициално. Сцени зад сцената, в които няма съмнение, че щом става дума за печене на наденички, Rammstein не могат да устоят!

Това и много други постижения на бандата ще видите само в уникалното dvd. Tова се казва ново ниво на глобален успех. И неделята с баба никога не е била такава преди!

Съдържание:

* Standard Edition: 2 disc set, available in DVD & CD digi-packs (1 DVD, 140 minutes live video; 1 CD,
75 minutes live audio).
* Special Edition: 3 disc set, available in DVD & CD digi-packs (1 DVD, 140 minutes live video; 1 DVD,
90 minutes of documentary footage, including ‘Anakonda Im Netz’/ ‘Anaconda In The Net’ plus ‘Reise,
Reise: The Making Of The Album’; 1 CD, 75 minutes live audio)
* Limited Edition: 190-Page Tour Photo Book, including all of the 3 disc content plus the complete audio to
the live show (140 minutes). Aprestige 4 disc set – ‘Bildband (in Luxusausstattung’).

Със съдействието на Вирджиния Рекърдс/ Universal Music.

Teenzona_team
17 Окт 2006 г.

Коментари: 1
Slim_shady_girl #1, 18 Окт 2006 г.
li4nO az malko gi mrazq RaMmStEin