Организацията “Soccer Aid” организира благотворителни мачове това лято с участието на легенди от световния футбол и популярни личности от шоубизнеса. Натрупаните средства отиват във фонда на УНИЦЕФ. “Първенството” започва с мач под надслов “Англия срещу останалия свят”.


Бившият мениджър на английския национален отбор Тери Венабълс ще поеме ръководството на сформирания отбор от Англия и ще разчита на помощта на капитана Роби Уилямс. Сър Алекс Фергюсън, треньор на “Манчестър Юнайтид”, ще оглави другия тим.

Роби Уилямс определено има опит, защото участва в друг благотворителен футболен мач миналата година в Нюкасъл, където отново се изяви като капитан на отбора. Средствата бяха прибавени към фонда на УНИЦЕФ. Всъщност Роби Уилямс и Джони Уилкс (ръгби играч) прокарват идеята да се създаде “Soccer Aid” и това да се превърне в традиция.

“Аз съм посланик на добра воля към УНИЦЕФ от 2000 г. Благодарение на участието ми във футболните мачове съм имал възможността да прекарам едни от най-щастливите моменти в живота ми. Няма да забравя срещите ми с деца в Мозамбик и Шри Ланка. При последните ми пътувания с УНИЦЕФ видях много детски усмивки и това ме прави щастлив. С участието си в “Soccer Aid” искам да им върна жеста”, споделя Роби.

Двата отбора от предстоящия двубой включват 11 популярни шоу звезди и 5 футболни легенди. Телевизионните програми ITV1 и ITV2 ще проследяват тренировките на двата тима, както и срещите им с хора от публиката и стотици деца. Много други известни хора ще дават своите коментари за футболната среща.

Големият мач ще се играе на легендарния “Олд Трафорд” пред десетки хиляди зрители.

“Soccer Aid” е част от дейността на УНИЦЕФ в помощ на децата по целия свят. Това е една дългосрочна програма за детското здраве, образование и защита от насилие. УНИЦЕФ работи изцяло от благотворителни акции, а футболните срещи от този род ще увеличат мащабите на дейност и повече деца ще могат да получат помощ.

Със съдействието на Анимато Мюзик/ EMI.

Teenzona_team
26 Мар 2006 г.

Коментари: 4
sarceto #1, 26 Мар 2006 г.
emi bravo na nego Mene mnogo me kefi samiat toi pak i ima mnogo xybav glas i pravi gotino pesni
swett_kiss #2, 26 Мар 2006 г.
mn pak ne mi haresva
no_one_there #3, 26 Мар 2006 г.
Slim_shady_girl #4, 28 Мар 2006 г.
hehe toz na kfo sa prai