Горещата селекция на Verve Remixed 3 съдържа ремиксираните версии на едни от най-популярните джаз парчета, дело на Postal Service, Danger Mouse, Brazilian Girls и много други.

Третата версия на популярната серия Verve Remixed ще впечатли всички почитатели на клубната музика с невероятни ремикси на едни от най-популярните диджеи на съвременната музикална сцена, които интерпретират и освежават класическите изпълнения на няколко поколения. Всяко едно от 13-те парчета представя оригинала с помощта на невероятен саунд и убийствен ритъм. Интерпретациите варират от „добронамерени” денс парчета до палави и разтърсващи ремикси.
Дахлия Каплин, един от продуцентите на Verve Music Group, признава: „Работата около Verve Remixed 3 беше истинско вълнение. Възможността да направим още една колекция от репертоара на Verve Vocal Catalogue беше достатъчен стимул за всички. Така се оформи още един скъпоценен камък, за което шлифоване в един екип работиха изпълнители, диджеи и продуценти. Много помогна и опитът ни от създаването на предишните компилации. Гордеем се с това трето издание!”

Verve Remixed 3 е своеобразно завещание на екипа, който я създава. Във всяка една ремиксирана версия се усеща духа на оригинала, пресъздаден по изключителен и новаторски начин.


Verve Remixed 3 върви по стъпките на първите две колекции от серията – Verve Remixed (2002) и Verve Remixed 2 (2003), които имаха изключителен успех и се продадоха в над 500 хил. копия по целия свят. Всяка една от трите компилации представя по нов начин хитовете на изпълнители като Били Холидей, Бети Картър, Нина Симон и други.Хитовата компилация Verve Remixed 3 съдържа 13 ремиксирани версии:

Nina Simone “Little Girl Blue” - Postal Service Remix
Billie Holiday “Speak Low” - Bent Remix
Anita O’Day “Sing, Sing, Sing” - RSL Remix
Sarah Vaughan “Fever” - Adam Freeland Remix
Shirley Horn “Come Dance With Me” - Sugardaddy Remix*
Blossom Dearie “Just One of Those Things” - Brazilian Girls Remix
Astrud Gilberto “The Gentle Rain”- RJD2 Remix
Sarah Vaughan “Peter Gunn” - Max Sedgley Remix
Jimmy Smith “Stay Loose” - Lyrics Born Remix
Hugh Masekela “The Boy’s Doin’ It” - Carl Craig Remix
Nina Simone “Lilac Wine” - The Album Leaf Remix
Billie Holiday “Yesterdays” - Junior Boys Remix
Dinah Washington “Baby, Did You Hear?” - Danger Mouse Remix


Нина Симон – „Little Girl Blue", Postal Service remix

Незабравимата песен на Нина Симон е парчето, което открива компилацията и е ремиксирано от Postal Service. „Little Girl Blue” е една от най-запомнящите се песни на Нина Симон, която е и откриващото изпълнение в нейния дебютен албум. Тази песен разкрива на света богатия, духовен свят на Симон. Продуцентът на Postal Service Джими Тамборело вкарва в мелодията на оригиналното изпълнение звънливи бийтове и преобразуващ, дигитален груув, които създават заслепяваща и мразовита атмосфера.

Били Холидей – „Speak Low”, Bent remix

Истинско предизвикателство е да работиш с един от най-запомнящите се гласове на музикалната сцена. Английската група Bent затрупа Били Холидей с благодарности и изрази дълбоко уважение към неговата музика, запазвайки наситената интимност, която характеризира всяко негово изпълнение. Bent показаха отличната си способност за интерпретация и инструментален фон, създавайки своя вариант на „Speak Low”. Групата леко „замазва” гласа на Холидей, превръщайки песента в среднощна самба или инструментална серенада.

Анита О’Дей – „Sing, Sing, Sing”, RSL remix

Анита О’Дей има един от най-изпъкващите гласове на своето време и нейният сияен джаз разбива представите за жени, които пеят в големи състави. „Sing, Sing, Sing” е написана от Луис Прима и е любимата песен на Бени Гудман. Но нито един изпълнител не придава такава дързост на тази песен, както Анита О’Дей. Триото от Манчестър, RSL, се захващат с приятната задача да създадат една пъстра смесица от стилове, съчетавайки например фънк с латински джаз.

Сара Вогън – „Fever", Adam Freeland remix

„Fever" е любимо изпълнение на много джаз вокалисти в продължение на десетилетия, своеобразен тест за различните им певчески особености. Някои изпълнители я интерпретират като съблазнителна молба, други – като дръзко, емоционално признание. Но нито една от версиите не звучи, както интерпретацията на Адам Фрийланд. Денс гуруто вкарва безмилостен ритъм, който е колкото и ярък, толкова и разтърсващ. Повтарящите се пиано-мотиви
се състезават със съскащите звуци от сигнален хорн и превръщат парчето в несравнима и енергична уловка.

Шърли Хорн – „Come Dance With Me", Sugardaddy (Tom Findlay from Groove Armada and Tim Hutton) remix

Шърли Хорн се слави с една от най-уникалните истории в джаз музиката – когато кариерата й е в разцвет, тя жертва всичко в името на бъдещето на дъщеря си. Тази интерпретация представя сладката и съблазнителна „Come And Dance With Me” като пищно и опияняващо перче, което кара цялото тяло да танцува.Блосъм Деъри – ."Just One Of Those Things", Brazilian Girls remix

Brazilian Girls (Бразилските момичета) идват от различни части на света и се събират в Ню Йорк, за да слеят в едно под покровителството на световния груув. Работата върху песента на Блосъм Деъри показва увереността на космополитната група в правенето и интерпретацията на музика.

Аструд Джилберто – „The Gentle Rain", RJD2 remix

Аструд Джилберто е „Момичето от Ипанема”, а песента „The Gentle Rain” e част от фолклорната традиция на Бразилия. Този римейк на RJD2 доказва защо Джилберто е смятан за един от най-начетените и амбициозни таланти на своето време. Музикантът е част от поп и соул ерата на 70-те години на XX век. RJD2 е не само създател на бийт-миксове, но и сериозен композитор. Той дава нов живот и сила на епичната любовна песен на Джилберто, използвайки въображението си, за да преодолее границите на географията и времето.

Сара Вогън – "Peter Gunn", Max Sedgley remix

Новобранецът Макс Седжли получи най-големия комплимент миналата година след като реализира 12-я си поред сингъл – „Happy”. Един ден Фатбой Слим (Fatboy Slim) му се обажда с молба да ремиксира гореспоменатата мелодия. След като чуете версията на Макс Седжли на „Peter Gunn”, ще разберете защо Фатбой Слим е бил толкова заинтригуван от него. Оригиналът на „Peter Gunn” принадлежи на Хенри Манчини, но в този случай е ремиксирано изпълнението на Сара Вогън. Сега Макс Седжли добавя още бийт, енергия и саунд чрез перкусии и басове.

Джими Смит – "Stay Loose", Lyrics Born remix

Лирикс Борн е познат най-вече заради силните си текстове, като част от Quannum, една от най-почитаните инди хип-хоп банди. Но Борн е достатъчно забележим и почитан зад пулта. В компилацията Verve Remixed 3 Борн се представя с ремикс на песента на Джими Смит „Stay Loose”. Оригиналът е от 1968 година, но днес звученето на орган и соул вокалите са заменени от барабани, шумни клаксони и звучен саунд. Песента от 1968 година се превръща в лудо парче, което всеки ценител на клубната музика ще оцени.

Хю Масекела – „The Boys Are Doin’ It", Carl Craig remix

Албумът „The Boys Are Doin’ It” на южноамериканския джаз изпълнител Хю Масекела е доказателство за любовната му връзка с Фела Кути, с която веднъж свири в Лондон. Албумът е издаден през 1975 година, а едноименната песен е наситено и неспокойно признание, пълно с енергия и живот. Карл Крейг е един от изтъкнатите техно композитори. Заради този ремикс Крейг преобразява песента в хипнотизиращ минимал груув. Крейг умее много добре да „преразказва” стари или забравени мелодии. Той приема като голямо предизвикателство работата си върху „The Boys Are Doin’ It” и успешно вкарва нов ритъм, енергичност и твърдост, което предава посланието на Масекела с още доза саунд.

Нина Симон – „Lilac Wine", The Album Leaf remix

Както Postal Service, така и Джими Лавел (с прякор The Album Leaf) обръща представите за инди рока, използвайки езика на новото електронно звучене. Музиката на Лавел е като пасторална приспивна песен. Това се усеща и в ремикса на песента „Lilac Wine”, който запазва нежния и меланхоличен стил на Нина Симон. Слушайки ремиксиранта версия, все още се долавя увлекателната и авантюристична музика на Симон, което носи усещането, че тя е още сред нас.

Били Холидей – „Yesterdays", Junior Boys remix

Албумът „Last Exit” на инди-поп бандата Junior Boys се превърна в най-добрия в този жанр за 2004 година, зъздавайки нов електронен саунд, повлиян от джаза в Тимбърленд, хаус музиката и ритъм-енд-блуса. За Verve Remixed 3 Junior Boys преработват класическото джаз парче „Yesterdays” (изпълнявано още от Чет Бейкър и Каб Калоууей). Канадското дуо увеличава и най-малките звуци в импресионистични ритми, преобръщайки тихото напяване на Холидей в смесица от тъга и красота.

Дейна Уошингтън – "Baby, Did You Hear?", Danger Mouse remix

Преди да се заеме с преработката на песента „Baby, Did You Hear?" на един от най-отличителните гласове в соул музиката, Danger Mouse (най-младият член на Gorrilaz) импровизира със запизи в собствената си спалня. Danger Mouse добавя към песента на Дейна Уошингтън хиперсилни бийтове и басове, които дават на песента съвременно груув звучене. Добавянето на беквокали и призрачен саунд определя песента като призрачна магия.

Със съдействието на: Virginia Records.

Teenzona_team
21 Апр 2005 г.