Световният хит на Shakira “Waka Waka (This Time For Africa)” се превърна в най-продаваната официална песен на Световно първенство в музикалната история. “Waka Waka” ще бъде включена в предстоящия албум Sale el Sol/The Sun Comes Out, чието издаване е насрочено за 19 октомври. С впечатляващите два милиона продадени копия, “Waka Waka” е най-голямото парче на Световно, като популярността му премина отвъд границите на песента и заедно с танца се превърнаха в интернет и културен феномен.

Официалното видео за “Waka Waka” е гледано 170 милиона пъти в YouTube и е четвъртото най-гледано видео за всички времена и третото най-гледано музикално видео. Като се добавят и неофициалните видеоклипове на "Waka Waka", общите гледания надхвърлят 350 милиона. Парчето бе и музика към изключително успешната кампания на Shakira 1Goal, в която Shakira използва известния вече танц “Waka Waka” и даде възможност на феновете по света да запишат и качат своите "танци за 1Goal" "Waka Dance" за подпомагане на образованието. Феновете направиха изключително много видеоклипове и ги качиха в YouTube – общите гледания надхвърлиха 400 милиона и помогнаха за промотирането на кампанията за световно образование 1Goal. Ето и някои от най-впечатляващите “Waka Waka” танци:


На върха на славата на “Waka Waka,” Shakira е готова с издаването на новия си сингъл “Loca”, на испански и английски, в който участват феноменалният Dizzee Rascal и доминиканският хип-хоп артист El Cata (съответно в английската и испанска версия). Записан в Доминиканската република, Shakira отново смесва характерното си музикално звучене в “Loca” с елементи на меренге с техно перкусии, примесени с денс биитове. “Loca” е интерпретацията на Shakira на песента на El Cata “Loca Con Su Tiguere.”

За видеото на “Loca” Shakira се впуска по улиците на Барселона с Dizzee Rascal и непрофесионална камера. В опита си да усети истинската атмосфера на песента, Shakira избягва традиционното мащабно музикално видео продуциране и улавя ‘loca’ настроението по улиците и забавлението на хората в Барселона.

“Барселона е един от любимите ми градове и се превърна в мой втори дом,” споделя Shakira. “Видеото е за доброто настроение и за това как да бъдеш естествен на такова невероятно място.”

Със съдействието на Sony Music / Virginia Records.

Teenzona_team
02 Септ 2010 г.