снимка: www.mobilnokino.bg

В рамките на инициативата „Пътуващо кино GLOBUL“, всеки месец в различни градове в България ще се прожектират най-новите и хитови холивудски заглавия. Зрителите ще имат възможност да се насладят на разнообразие от касови филми с изключително качество, благодарение на уникалната дигитална техника, използвана при прожекциите.

Целта на инициативата е да направи киното още по-достъпно за зрителите, като предостави възможност на повече хора да гледат най-актуалните филмови заглавия на голям екран. Така, дори жителите на малките градове в страната, където няма функциониращи кино салони, ще могат да се докоснат до магията на седмото изкуство.

„Пътуващо кино GLOBUL” ще бъде официално открито с четири последователни прожекции пред паметника на Съветската армия в София в дните от 29-ти май до 1-ви юни включително. Началото на прожекциите е от 20:30 часа, а входът е свободен. Първият филм от програмата е романтичната комедия на Уди Алън „На Рим с любов“, а през следващите дни от фестивала зрителите ще могат да гледат холивудските хитове „Седемте психопата“ и „Тежка сватба“, както и българската продукция „Цветът на хамелеона“.

Това лято пътуващото кино ще гостува на Пловдив, Търговище, Монтана, а до края на годината прожекциите ще продължат и в други градове в страната.

Подробна информация за програмата на фестивала е публикувана на уебсайта на инициативата на адрес: www.mobilnokino.bg

Teenzona_team
27 Май 2013 г.