Разбиващо DVD на Slipknot показва най-прогресивната и артистична страна на бандата с мултиплатинени продажби

“Слипнот”, групата с мултиплатинени продажби и награда Грами, хард рок енигмата, ще издадат на 4 декември DVD “VOLIMINAL: INSIDE THE NINE”. Специалният двоен пакет ще отведе феновете на няколкочасово пътешествие из света на “Слипнот” по време на турнето им в подкрепа на мултиплатинения албум “VOL. 3: (THE SUBLIMINAL VERSES)”. Далеч от обичайните филми, отразяващи турнета, “VOLIMINAL: INSIDE THE NINE” е по-скоро произведение на изкуството… и докато феновете имат среща с групата, на сцената, зад сцената, в автобуса и къде ли не още, бандата преобразува всичко в чиста енергия, буквално диша, живее и се бори посредством музиката, която създава… нищо не се развива по добре очаквания начин.

Диск 1, наречен “VOLIMINAL”, е 90 минутен филм, режисиран от Шон Греън, познат като Clown и предоставя на всеки фен на “Слипнот” вратичка към света на бандата през погледа на своя създател. Филмът е заснет с непрофесионална камера и в резултат на това е брутално искрен и с уникална визия. Звукът и образите са наситени, обезпокоителни и шокиращи, като доближават зрителя максимално до бандата. Заровени в Диск 1 са 9 различни “заешки дупки”, които могат да се активират и показват портрет на всеки един от деветимата членове на бандата. Този допълнителен запис, нетипичен за обичайно DVD, съдържа някои от най-изненадващите елементи в DVD-то.

Диск 2 включва три основни елемента – концертни записи, видеоклипове и интервюта с всеки един от бандата. Изпълненията на живо са от различни места по света и показват “Слипнот” на моменти в необичайно обкръжение. Тук има всичко – от дневните шоута на открито, през телевизионните изпълнения по време на различни церемонии за връчване на награди до известните видеоклипове "Duality", "Vermilion," "Before I Forget," "The Nameless," и спорното видео към “Vermilion 2”. И в добавка, тук за пръв път феновете могат да разгледат отблизо маските на групата, които те използват при излизането си на сцена.

Интервютата в диска са също така взривяващи, както всичко останало, което бандата прави. След 12 години всичко е на път да се промени. Нищо не остава тайна и всичко се обсъжда.

И накрая: “Слипнот” се състои от 9 човека и всъщност са американска хард рок група с над 5 милиона продажби от трите си албума само в родината си. Последната им тава VOL. 3: (THE SUBLIMINAL VERSES) бе издадена през май 2004, дебютира на 2 място в чарта на Билборд Топ 200 и до момента е с 1.5 милиона копия в САЩ. Албумът дава нови измерения на групата благодарение на хит синглите “Duality,” “Vermilion” и “Before I Forget.” През ноември 2005 бандата пусна и SLIPKNOT 9.0: LIVE, двоен лайв албум със златен статус.

www.slipknot1.com
www.myspace.com/slipknot1

Със съдействието на Roadrunner Records.

Teenzona_team
05 Окт 2006 г.