На 9 юни 2008 (понеделник) от 21:00 часа на сцената на Античния театър в Пловдив българската публика ще има шанса да чуе за първи път на живо оркестрирани партитури на легендарната рок банда Куин! Теодор Койчинов ще бъде солист в уникалния спектакъл, озаглавен „Бохемска рапсодия”, по идея на диригента Петър Радевски и Пловдивската филхармония.

Концертът е замислен в почит на 33-годишнината на незабравимото едноименно парче, създадено през 1975 година. В репертоара са включени общо 20 песни, които ще бъдат изпълнени от Пловдивската филхармония под диригентсвото на маестро Петър Радевски, хор „Иван Спасов”, студийни рок музиканти и с участието на българското сопрано от Софийската опера Елена Павлова и победителят от „Стар академи” – Марин Йончев.

Блестящият тенор на Тео ще се изяви в десет от песните в спектакъла, сред които класиките „Don’t Stop Me Now”, „We Are The Champions”, „Radio Ga-Ga”, „Somebody To Loves Me”, „Who Wants To Live Forever”, „We Will Rock You”, „Now I’m Here” и други. Концертът в Античния Театър ще се излъчи от Българска Национална Телевизия.

“За мен е голяма чест да съм на такава сцена с толкова първокласни музиканти и голяма отговорност да изпълнявам парчета на едни от най-гениалните творци в рок музиката за всички времена. Аз съм страшен фен на Куин и мисля, че всички, които обичат рока ще се забавляват много. Сигурен съм също, че и почитателите на класическата и симфонична музика ще останат доволни от начина, по който ще пресъздадем песни като Бохемска рапсодия и още много от най-хитовите песни на легендарната банда”, разказа Тео по време на репетициите.

Билети за събитието: на касите на Античен театър Пловдив.

Със съдействието на Virginia Records.

Teenzona_team
02 Юни 2008 г.

Коментари: 1
crazy_kari #1, 02 Юни 2008 г.
mhm