Мултиплатинените алтернативни рок икони The Cult са готови със своя нов, осми студиен албум и първи за каталога на Roadrunner Records (Вирджиния Рекърдс).

Влиятелните британци, които имат верни фенове по целия свят заради парчета като “She Sells Sanctuary,” “Rain,” “Wild Flower,” “Love Removal Machine,” “Edie,” “The Witch” и “Rise” не са издавали нищо от 2001 насам и новият албум Born Into This идва след дълга пауза.

Born Into This е записан през пролетта в Лондон с продуцент Youth (работил за Verve, Primal Scream, Killing Joke). Смесването е дело на Клайв Годар. Това е класически и абсолютно разпознаваем Cult – от първите акорди на китарата на Били Дъфи до последната нота на вокала Иън Астбъри. Вътре има всичко, с което бандата е известна: грууви рифове, извисяващи се вокали, завладяващи припеви и много, много отношение.

“Винаги сме искали да попаднем на лейбъл, който ни позволява свобода като артисти и има смелостта да представи всякаква музика на света”, коментира Astbury. “В основата на този албум лежи суровост и яростна откровеност, основополагащи за всяка една велика рокендрол банда”.

“Това, което е особено важно за The Cult,” споделят Derek Oliver и Dante Bonutto от Roadrunner, “е тяхната инстинктивна способност да живеят в съвремието, не просто да отразяват настоящите вкусове, а да ги определят – пример за това е участието на Ian в проекта UNKLE. Те имат впечатляваща и изключително влиятелна история, а когато класиката и модерното се сблъскат в новия албум, както само Ian и Billy могат, резултатът е истински вълнуващ.”


Born Into This е завръщане към рок корените, но The Cult не спират да експериментират със звука и с този албум определено ще се завърнат на картата с големите рокендрол банди. И всичко това след една 20 годишна, супер успешна кариера. The Cult определено са тук, за да останат.

Born Into This
Траклист


1. Born Into This
2. Citizen
3. Diamonds
4. Dirty Little Rock Star
5. Holy Mountain
6. I Assassin
7. Illuminated
8. Tiger In The Sun
9. Savages
10. Sound of Destruction
11. Stand Alone


Албумът на The Cult Born Into This е на музикалния пазар от ROADRUNNER RECORDS/ ВИРДЖИНИЯ РЕКЪРДС.

Teenzona_team
03 Окт 2007 г.