снимка: Форум Филм България

В последните дни един от най-успешните холивудски режисьори и продуценти Майкъл Бей, разкри любопитни детайли около снимачния процес на четвъртия филм от поредицата Трансформърс, чиято премиерна дата е след година, на 27 юни 2014 г. Феновете на Оптимус Прайм, Бъмбълби и останалите аутоботи с нетърпение очакваха да разберат не само кои ще са актьорите в Трансформърс 4, но и какво ще се случи с трансформърите, защитаващи Земята и хората.

В първият снимачен ден на продукцията в индианския резерват Навахо Нейшън, екипът на филма разкри новата визия на Оптимус Прайм, създадена специално от компанията за производство на камиони „Уестърн Стар“. Показан беше  и изцяло обновен Бълмбълби, който „влиза в кожата“ на наново модифицирано Camaro SS от 1967 г. Освен тях беше представен нов аутобот - винаги здравият и надежден Hound, от семейството на средните тактически превозни средства в „Ошкош Дифенс“.

Най-силно впечатление на феновете, обаче, направиха два нови персонажа в редиците на аутоботите - класното Bugatti Grand Sport Vitesse с 1200 конски сили, което струва над 2,4 млн. щатски долара и специалния състезателен  C7 Corvette Stingray, базиран на новият модел на Chevrolet, който се очаква догодина.

По думите на самия Майкъл Бей: „Действието във филма се развива четири години след войната в Чикаго, която видяхме в Трансформърс 3. Историята прави естествен и логичен преход, който ще обясни защо във филма се включват толкова нови лица. Самите трансформъри ще изглеждат различно. Искаме да започнем нова трилогия.“

След като в началото на годината съобщиха, че главната роля в Трансформърс 4 се поема от Марк Уолбърг, който последно работи с Бей в екшън комедията „Кръв и пот“, наскоро бяха разкрити и други новиактьори. Сред тях са Станли Тучи („Игрите на глада“), Келси Грамър („Х-Мен: Последният сблъсък“), който ще видим в ролята на злодей – десептикон, и младият ирландец Джак Рейнър. Към актьорите в епичния екшън се присъединяват и три дами – Никола Пелц („Последният повелител на въздуха“), София Майлс (филмовата поредица „Подземен свят“) и  Бингбинг Лий („Заразно зло: Възмездие“).

Изборът на китайската актриса, която списание Variety нарече „Азиатската звезда на годината“,  е естествено решение за Майкъл Бей: „Вълнувам се, че ще работим с Лий. Тя е много обичана в родината си, където ще снимаме част от филма.“ Бингбинг споделя: „Чест е да работя с Майкъл Бей. Филмите му Трансформърс са повлияли на поколения в Китай и имат огромен брой фенове.“

През април „Парамаунт“, „Чайна Муви Ченъл“ и „Джиафликс Ентърпрайзис“ съобщиха, че са постигнали споразумение за партньорство във връзка с продукцията на филма и сцени от Трансформърс 4 ще бъде заснети в Китай. Част от партньорството обхваща участието на китайски актьори, съвместен подбор на локациите за снимки в азиатската страна, съвместни дейности за популяризиране на филма и др.  Споразумението отбелязва първото досега сътрудничество между„Чайна Муви Ченъл“ и западно киностудио при производството на голям игрален филм.

Освен в Китай, това лято снимките на Трансформърс 4 ще се пренесат и в различни локации в САЩ. Режисьорът  Майкъл Бей събира отново екипа, създал хитовата поредица - продуцентите Лоренцо ди Бонавентура, Дон Мърфи, Том ДеСанто и Иън Брайс, изпълнителните продуценти Стивън Спилбърг, самият Бей, Браян Голднър и Марк Вахрадиан. Сценарист на Трансформърс 4 е Ехрен Крюгер.

Третият филм от поредицата Трансформърс  достигна приходи от 1,124 милиарда щатски долара, с което се превърна в петия най-касов филм в света за всички времена. Трансформърс , който е вдъхновен от едноименните играчки на Hasbro, е една от най-популярните кинопоредици в света.

Официалната световна и българска премиера на Трансформърс 4 е на 27 юни 2014 г. в кината и IMAX. Любопитна и актуална информация може да намерите на официалната фейсбук страница на „Форум Филм България“: www.facebook.com/ForumFilmBulgaria.

Teenzona_team
05 Юни 2013 г.