снимка: Verginia Records

5 октомври 2012 - XL Recordings/Sony Music – В 2:07 часа през нощта (и точно 00.07 по Гринуич) на 4-ти срещу 5-ти октомври се състоя световната премиера на новия сингъл на Адел – Skyfall – официалната песен към предстоящия едноименен нов филм за Джеймс Бонд. Сингълът може да бъде чут на официалния сайт на певицата (http://adele.tv) и закупен дигитално от iTunes (http://smarturl.it/AdeleSkyfall). Датата на премиерата на песента не е избрана случайно. На 05.10. се навършват 50 години от излизането на първия филм, озаглавен „Dr.. No” през 1962г. и е денят, който се отбелязва като световния ден на агент 007.

След като беше пуснат 90-секунден откъс от песента в началото на тази седмица, критиката избухна с възторжени отзиви! Вестник Ивнинг стандард написа „Най-добрата Бонд певица от Шърли Беси досега”, Дейли телеграф: „Превъзходна Бонд песен, която стига директно до сърцето”, Лос Анжелис Таймс: „Независимо, че чухме само 90 секунди, "Skyfall" със сигурност ще се превърне в една от най-големите, класически песни за Джеймс Бонд за всички времена”, а Гардиън я определя като „истинска душевна наслада” .

След като прочита сценария за филма, Адел се съгласява да стане съавтор на тематичната песен за новия филм за Джеймс Бонд, заедно с Пол Епуърт. Певицата признава, че в началото се е колебаела дали да участва. „Има твърде много напрежение и очакване, когато става дума за песен за Джеймс Бонд. Но след като изчетох сценария се влюбих в него и с Пол имахме страхотни идеи как да звучи песента. В крайна сметка всичко се получи от само себе си. Беше наистина забавно и вълнуващо, защото досега не съм създавала музика към филм, а когато записвахме щрайха към песента – ужасно много се гордеех!”. Песента е записана в Аби Роуд студио в Лондон заедно със симфоничен оркестър от 77 музиканта.

“Skyfall” е първият звукозапис на Адел след издаването на суперуспешния й албум „21” в началото на 2011 г. До момента албумът има на 24 МИЛИОНА продадения копия по света и е отличен с 6 награди Грами, 2 награди Брит и 2 награди Ivor Novello. 

Саундтракът към „Skyfall” - SKYFALL (James Bond) ORIGINAL MOTION PICTURE SOUNDTRACK - ще излезе на 29 октомври като автор на музиката е прочутият филмов композитор - Томас Нюман. Албумът у нас се разпространява от Вирджиния Рекърдс/Sony Music.

„007 Координати: Скайфол” филмова премиера за България:

В новата, 23-та лента за легендарния британски шпионин - „007 Координати: Скайфол” - Даниел Крейг се завръща в ролята на героя на Иън Флеминг Джеймс Бонд. Неговата лоялност към Ем (Джуди Денч) е подложена на изпитание след като я застигат тайни от миналото й. Когато МИ-6 е атакувана, той трябва да проследи и елиминира заплахата, независимо какво може да му коства това в личен план.

Режисьор на „007 Координати: Скайфол” е Сам Мендес, а продуценти са Майкъл Г.Уилсън и Барбара Броколи. Сценарият е дело на Нийл Първис, Робърт Уейд, Джон. Освен Даниел Крейг във филма се включват Хавиер Бардем, Беренис Марло, в ролята на момичето на Бонд - Северин, Наоми Харис, Ралф Файнс и Албърт Фини. Актьорът Бен Уишоу поема ролята на Q – човекът, който подсигурява на Джеймс Бонд легендарните шпионски устройства, превърнали се в негова запазена марка.

Официалната световна и българска премиера на „007 Координати: Скайфол” е на 26 октомври 2012 г., в IMAX и кината у нас. Повече информация за филма може да видите на www.skayfall.bg.

Teenzona_team
08 Окт 2012 г.