снимка: www.mobilnokino.bg

Снощи пред паметника на Съветската армия в София, пред над 1500 човека се откри „Пътуващо кино GLOBUL”. Събитието е в партньорство със Столична община в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата. Борислав Чучков и Виктор Чучков-син, организатори на пътуващото кино, Ясен Гуев, директор "Корпоративна политика" на GLOBUL и Тодор Чобанов, заместник-кмет по направление "Култура, образование, спорт и превенция на зависимости" откриха първата прожекжия, която беше романтичната комедия на Уди Алън - „На Рим с любов“.През следващите дни безплатните прожекции продължават на същото място. Филмите които могат да бъдат видяни от 20:30 часа са:

30 май, четвъртък – „Седемте психопата“, с участието на Габури Садиб, Уди Харелсън, Колин Фарел и др.

31 май, петък – „Тежка сватба“, с участието на Робърт де Ниро, Робин Уилямс, Аманда Сийфрид, Сюзан Сарандън и др.

01 юни, събота – „Цветът на Хамелеона“, на режисьора Емил Христов, с участието на Самуел Ицхак Финци, Руши Видинлиев, Михаил Билалов, Деян Донков, Ирена Милянкова, Христо Гърбов, Руси Чанев, Касиел Ноа Ашер и др.

„Пътуващо кино GLOBUL” ще остане в София до 1-ви юни, когато ще поеме на път из страната. Това лято пътуващото кино ще гостува на Пловдив, Търговище, Монтана, а до края на годината прожекциите ще продължат и в други градове в страната. Програмата на киното може да бъде следена тук -  www.mobilnokino.bg

Teenzona_team
30 Май 2013 г.