снимка: www.sxc.hu

Започва седмица за борба със затлъстяването. През седмицата от днес до 29 ноември в детските градини ще се проведат ролеви игри под надслов „Карнавал на витамините". Това съобщи за Дарик Силвия Петрова - старши експерт в Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве (РИОКОЗ) в Сливен.

В учебните заведения ще се проведе анкетно проучване за нездравословното хранене сред учениците и появата на наднормено тегло. Сред другите мероприятия са кампания за ограничаване на употребата на сол сред населението, безплатно измерване на теглото и изчисляване на индекса на телесната маса. С помощта на медицински експерти в училищата в общините Сливен и Нова Загора ще се проведат беседи за проблемите в храненето при учениците.

След като обобщи какъв е броят на децата със затлъстяване в областта, директорът на РИОКОЗ - Сливен д-р Виолета Узунова, заяви, че непрекъснато се дават предписания за ползване на сборници за изготвяне на менютата в детските заведения и училищата.

Приключил е и първият етап от проверките във връзка с осъществявания контрол по изпълнението на наредба за здравословното хранене на учениците по павилионите и лавките. Издадени са 27 предписания, здравните експерти проверяват дали се спазват. Проверките трябва да приключат до 12 декември. Има и затворени павилиони по желание на наемодателите, съобщи директорът на здравната инспекция.

Източник: Dariknews.bg

Teenzona_team
23 Ное 2009 г.

Коментари: 1
Maya #1, 23 Ное 2009 г.
Добре, че нямам проблем с килограмите