снимка: Made Underground

Жените все повече страдат от различни форми на стрес и експертите предупреждават, че много от тях вече са на ръба на нервния срив, съобщава в. “Индипендънт”, цитиран от БГНЕС.

Психическото здраве на дамите се влошава и все по-голяма част от тях търсят помощ от психиатри, сочат нови данни. Тежестите на работните задължения, отглеждането на децата и грижата за възрастните родители докарват все повече от тях до ръба на психическата издръжливост. Броят на жените, потърсили помощ за психичното си здраве, е 56% от общия брой на потърсилите лечение, а разликата между половете се увеличава, предупреждават специалистите.

Общото нарастване спрямо миналата година е от 3,4%, но 70% от новопотърсилите помощ са жени. През януари, проучване на националните здравни служби на Великобритания, показва, че броят на жените, страдащи от депресия и безпокойство, се е увеличил с 12% в сравнение с 90-те години. Сред мъжете не е имало увеличение на здравните проблеми.

Специалистите посочват, че нараства броят на жените, които вече жонглират между изискванията на работата и децата. Със загубите на работни места и намаляването на приходите поради приближаващата рецесия, изискванията към жените, които поемат основната роля за полагане на грижи, може да нараснат непропорционално.

Източник: Dariknews.bg

Teenzona_team
25 Мар 2009 г.

Коментари: 3
black_lady #1, 01 Апр 2009 г.
Тъжно, но факт...
madona_bg #2, 25 Мар 2009 г.
Мъжете са виновни !!! На тяхната съвест да лежи нашето психично рухване
Servantes #3, 25 Мар 2009 г.
Ние момчетата пък не страдаме от стрес. Ние просто имаме гаден живот и това няма нищо общо със стреса.