снимка: scx.hu

Италианските бански костюми от типа Jaked 01 и Arena, използвани при международни плувни шампионати, бяха обявени за "извън нормите" от Световната федерация по плуване. Като резултат от това рекордите, постигнати в плуването с наподобяващите боди костюми, бяха обявени за невалидни.

Именно Jaked 01 беше обявен на Олимпиадата в Пекин за бански костюм чудо -заради новаторските технологии, използвани при направата му.

С този вид костюми бяха постигнати световни рекорди от французите Bosquet (50 м. свободен стил) и Bernard (100 м. свободен стил), съобщава ProntoSofia.

Италианският национален отбор по плуване се готвеше да използва подобни костюми на предстоящото Световно първенство по плуване в Рим след два месеца.

Според експерти костюмът Jaked 01 задържа въздух, така че не може да бъде ползван при състезания. Той се произвежда във Виджевано. Производителят му сега ще трябва да нанесе скоростни корекции, за да влезе в нормата на Световната федерация.

Източник: Dariknews.bg

Teenzona_team
22 Май 2009 г.

Коментари: 1
Axel #1, 22 Май 2009 г.
Хаха...и рекордьорите какво са виновни? Е*и му майката.Стоят банда хориица без работа и се чудят каква щуротия да причинят на света.