снимка: morguefile.com

Раните се лекуват лесно, но не и когато болката е в сърцето, твърдят психолози. Тогава процесът на възстановяване не е толкова прост, защото няма мехлем за сърдечни болежки. Затова е важно хората да разберат, че няма полза от дългото страдание, продължават със съветите специалистите.

За да излекуват любовните си рани, мъжете и жените често прибягват до психолог. И все пак в похода за лечение при двата пола има разликата. Тя се крие в начина, по който те преодоляват раздялата. Жените, например, изтъкват психолозите, се надяват чрез терапия да разберат какво се е случило, докато мъжете искат единствено да се почувстват по-добре възможно най-скоро.

Специалистите по „сърдечни рани" вече са изработили и кратък списък с няколко ефективни „мехлема" за преодоляване на болката. В съветите си те включват оплакването цял ден и изкарването на целия гняв, но с категоричното условие на следващия ден тази страница да е затворена. Ако сте склонни да ги слушате - изтрийте спомените, скъсайте с миналото и оценете защо този човек няма място във вашето бъдеще. И бъдете категорични - не се опитвайте насила да бъдете приятели с бившия. Не забравяйте, че разбитото сърце, което старателно лекувате, дължите именно на него.

Според специалистите процесът на възстановяване след разлята ще ви помогне да научите повече неща за себе си. Те не пропускат и още нещо - не завиждайте на щастливите хора. Слънцето ще изгрее отново и на вашата улица, отново, а вие ще сте готови за щастие и нови рани.

Източник: Dariknews.bg

Teenzona_team
19 Май 2010 г.