снимка: Muffet

И така, падаш си по този страхотен пич вече доста дълго време. Най-накрая молитвите ти са чути и въпросният сладур те е поканил на среща.Или пък ти си се държала геройски и си го поканила. Това няма особено значение. Важното е, че първата ти любовна среща с момчето-мечта наближава. И с всяка следваща секунда ти започваш да се чувстваш все по-неуверена и изнервена. Спокойно. Няма място за паника. Тук ще ти предложим 5 съвета как да се държиш на първа среща, така че всичко да мине така, както на тебе ти се иска. Ето и някои прости правила.

1. Мис увереност и непринуденост

Или накратко казано: колкото си по-уверена и непринудена, толкова са по-големи шансовете ти момчето да те хареса. Представителите на силния пол обожават уверените момичета. Тези, които си знаят цената и имат някакви цели. Затова не забравяй да бъдеш себе си и да покажеш малко самочувствие за качествата, които притежаваш. Прекалената скромност понякога може да бъде в голяма вреда. Недей обаче и да се увличаш. Да покажеш самочувствие означава просто да бъдеш по-уверена в действията си и в нещата, които казваш. Недей да изтъкваш, че си голяма многознайка или пък, че имаш мнение по въпроси, които не те засягат. Това по-скоро би било в твой минус, отколкото в плюс.

2. Секси, но удобно

Винаги е задължително на първа среща да носиш нещо секси, което ще те направи привлекателна в очите на противоположния пол. Понякога обаче мега късата пола или супер впитото потниче могат да те накарат да се чувстваш доста неудобно. Затова  нашият съвет е да си сложиш нещо удобно. Разбира се, това не означава да отидеш по анцунг и тениска, но все пак избери да си облечеш дрехи, с които ще се чувстваш добре. Дрехите са изключително важни при първа среща. Ако си избереш удобни дрехи, с които се чувстваш приятно, това ще ти помогне да бъдеш по-уверена и да се държиш по-естествено. Сигурни сме, че в твоя гардероб има секси и удобни дрехи, така че не се притеснявай да ги носиш.

3. Резервни теми

Понякога притеснението може да ти изиграе лоша шега и изведнъж да се окаже, че няма за какво да си говориш с твоя човек. За да избегнеш такива ситуации е хубаво да имаш предварително набелязани  теми за разговор. Разбира се, не е задължително да ги използваш. Това е само за ситуации, когато езикът ти се е вързал на възел и чувстваш, че мозъкът ти се е парализирал. В подобни случаи може да попиташ за хобито на твоя човек, дали се интересува от спорт или да го накараш да разкаже повече неща за приятелите си и домашния любимец. Такива теми винаги успяват да стопят леда и ще видиш как неусетно и двамата ще се отпуснете. Само не допускай грубата грешка непрекъснато да го бомбардираш с въпроси или пък да му говориш за скучни теми като времето навън.

4. Избери приятно местенце

Едно от най-важните условия за успешна първа среща е да отидете на място, което и двамата харесвате. Лъскавите заведения може и да изглеждат добре, но ако с твоя човек обичате да сте сред природата, по-добре идете на дълга разходка в парка. Много е важно да сте в приятна обстановка, където и двамата ще може да се отпуснете. Колкото по-приятно е мястото на вашата среща, толкова по-уверени ще ставате и вие самите. Пък ако се спреш на някакъв по-нетрадиционен вариант като каране на ролери, още по-добре. Тогава със сигурност ще има втора среща.

5. Забавлявай се

Това е най-важното изискване за среща. Не се притеснявай да се забавляваш. Смей се на нещата, които са ти забавни, разкажи любимите си шеги или пък интересни случки от ежедневието ти. Каквото и да те кара да се разсмиваш, не се притеснявай да го споделиш или направиш. Нали в крайна сметка затова са и срещите? За да се забавляваме и да прекарваме повече време с човека, когото харесваме. Така че не се притеснявай да бъдеш себе си и да се забавляваш на воля.

Janapopova
20 Юни 2012 г.