снимка: Photo Javi

Романтиците, търсещи вечната любов, ще бъдат покорени от ново любовно уравнение, което ще излезе точно навреме за Деня на влюбените и може да изчисли правилната възраст за влюбване.

Уравнението, носещо името "Формулата на годежа", е било създадено от австралийски професор по математика и работи чрез определянето на възрастта, на която започвате да търсите дългосрочен партньор и най-голямата възможна възраст, на която да встъпите в брак. "Въпреки че вероятността не е най-романтичната основа за брака, формулата изглежда приложима към много двойки - дали случайно или поради нейния замисъл", заяви създателят на уравнението, професор Тони Дули от университета в Нов Южен Уелс. "Няма причина, поради която науката да не може да бъде използвана за изчислението на най-добрия момент за женитба", посочва Дули, цитиран от БГНЕС.

Все пак, влюбените птички трябва да имат предвид, че математическото уравнение има успех в едва 37% от случаите. Формулата е полезна като пътеводител за правилния момент, когато трябва да започнете да имате по-сериозно отношение, но може да бъде използвана и от нервни мъже, които да изчислят кога да избегнат решително обвързване.

Източник: Dariknews.bg

Teenzona_team
11 Фев 2010 г.