“Гласът на Дейв Гахан е по-пленителен от всякога, а творчеството на Мартин Гор отново в топ форма...всичко това е доказателство, че Depeche Mode нямат никакви планове за пенсиониране.”— списание FILTER

След като обявиха траклистинга на така чакания 12 студиен албум ‘Sounds Of The Universe’, който ще излезе на 20 април тази година от Mute (Анимато Мюзик), Depeche Mode разкриха и дизайна на обложката!

От днес пък в бг радио ефира звучи и вцепеняващият първи сингъл на бандата! ‘Wrong’ е екзклузивно по Z-Rock!

‘Sounds Of The Universe’ е събиране отново между Depeche Mode и продуцента Бен Хилиър (Blur, Doves, Elbow), който работи с бандата, за да направи от звука нещо абсолютно неподвластно на времето. Бен Хилиър работи с култовата банда и по техния албум от 2005 ‘Playing The Angel’. Еклектичен и зареден с енергия, новият албум е записан в Санта Барбара и Ню Йорк.

Ето и съдържанието на ‘Sounds of the Universe’

1. In Chains
2. Hole To Feed
3. Wrong
4. Fragile Tension
5. Little Soul
6. In Sympathy
7. Peace
8. Come Back
9. Spacewalker
10. Perfect
11. Miles Away / The Truth Is
12. Jezebel
13. Corrupt

Освен стандартната версия на албума, бандата съобщи, че той ще излезе и в специално издание, включващо CD/DVD плюс луксозен бокс сет, в който ще има ексклузивен бонус материал:

• Три CDs, съдържащи албума, бонус парчета и ремикси, както и 14 ексклузивни демота – за първи път в кариерата наr Depeche Mode.

• DVD с три филма: Making The Universe, документален филм зад кулисите на записите на албума, Usual Thing, Try And Get The Question In The Answer (разговори на бандата около записите, прекъсвани с кадри от личните архиви на момчетата) и Sounds Of The Universe (късометражка за всяка песен от албума с бандата). DVD-то ще включва още видеото на първия сингъл “Wrong” (с режисьор Патрик Дотърсs), плюс четири песни, заснети на живо в студиото през декември 2008, както и версия на албума, миксирана в DTS 5.1 съраунд.

• 2 книги с твърди корици и от по 84 страници, едната с текстове на всички песни от Sounds Of The Universe в компанията на екзклузивни фотографии от Антон Корбин. Втората книга ще съдържа ексклузивни спонтанни и нестудийни кадри от Даниел Милър, Бен Хилиър,Люк Смит и Ферг Петеркин.

А най-хубавото предстои – както всички знаем, Дейв Гахан, Флеч и Мартин Гор ще забият за втори път на родна почва на 18 май на националния стадион Васил Левски! Концертът в София е част от световното турне на групата в подкрепа на новия албум – Tour of the Universe и се провежда в рамките на мащабния ТУБОРГ ГРИЙН ФЕСТ. Във фестивала са включени и концертните дати на групата в Белград и Загреб.

Преди ню уейв кралете на сцената ще се качат британците от Лейдитрон, които ще съпровождат Depeche Mode и на трите концерта в рамките на ТУБОРГ ГРИЙН ФЕСТ – София, Белград и Загреб. Организатор на концерта е София Мюзик Ентърпрайсис.

Бандата обяви и сверноамериканско турне, което ще стартира на 24 юли в Торонто. Това е 22 поред обиколка на групата из Северна Америка и ще включва дати както в Канада, така и в Щатите с дати в Монреал, Вашингтон, Бостън, Ню Йорк, Сиатъл, Сан Франциско, Сан Диего, Ел Ей, Вегас, Финикс, Санта Барбара, Далас, Хюстън, Атланта и още!

Със съдействието на Анимато Мюзик/EMI.

Teenzona_team
23 Фев 2009 г.