Разбиващите жанрове музикални пионери Goldfrapp обявиха, че ще издадат съвсем нов албум! ‘Head First’ е планиран за 22 март 2010 и ще излезе от Mute, за България – Анимато Мюзик. Премиерата ще бъде предшествана от фантастичен нов сингъл, ‘Rocket’ излиза на 8 март.

‘Head First’ е най-мощното пътешествие на Goldfrapp до момента, скоростно препускане на синт оптимизъм, еуфория, фантазия и романтика. С жизнеутвърждаващи текстове и брилятна продукция, това ще е едно от най-вълнуващите събития на цялата 2010.

Петият албум на дуото, ‘Head First’ е написан и продуциран от членовете на бандата Алисън Голдфрап и Уил Грегъри и е записан през 2009 в Бат и Лондон.

Съскащ от вдъхновения, чисто новият сингъл ‘Rocket’ е брилянтно парче, което ще залее радиата. Многообразието, амбицията и посоката на новия албум ще циментират статуса на Goldfrapp на истински новатори и нови британски икони.

‘Head First’ идва след ‘Seventh Tree’, за който NME описа Goldfrapp като „направили невъзможното и превърнали се в още по-фантазно прекрасни”, а The Independent нарече музиката им „грандиозен поп, само химни”.

‘Head First’ е само най-новата продукция на бандата от една цяла поредица брилянтни албуми – от хващащия за гърлото електронно баладичен и номиниран за Mercury дебют ‘Felt Mountain’, последван от изкривено танцувалният ‘Black Cherry’ до лъскавата диско топка ‘Supernature’, който излезе през лятото на 2005 и стана сребърен с продажби от над милион копия по целия свят.

Goldfrapp ще представят ‘Head First’ на турне по-късно през 2010. След масивно признатите си турнета Supernature и Seventh Tree и фестивални участия, Goldfrapp са затвърдили репутацията си на една от най-съвършените и иновативни банди на живо в целия свят.


Албумът на Goldfrapp ‘Head First’ ще бъде на българския музикален пазар от Анимато Мюзик/ Mute Records.

Teenzona_team
03 Дек 2009 г.