Масив Атак имат до момента четири студийни албума, всеки от които е необикновен и различен. “Blues Lines”, “Protection”, “Mezzanine” и “100th Window” успяха да разбият музикалните граници и оставиха своя отпечатък в музикалната история.

Благодарение на тези блестящи албуми, продали се в над 9 милиона копия и спечелили на групата множество награди, Масив Атак днес доказват своя култов статус в музиката.

Затова и феновете с огромно нетърпение очакват издаването на поредния студиен проект, планиран за началото на 2007 г., който най-вероятно ще носи името “Weather Underground”. Сега е идеалното време за пети албум, а докато новата продукция се появи, феновете ще съпреживеят още веднъж музикалното наследство на групата с издаването на best-of колекцията на Масив Атак. Тя е емблематичното озаглавена “Collected” и се очаква да излезе на 27 март 2006 г. Както се разбира и от самото заглавие, това е колекция, която съдържа най-добрите заглавия на групата. Траклистингът на първия диск е избран от самите музиканти и включва емблематичните “Unfinished Sympathy”, “Safe From Harm”, “Protection”, “Teardrop” и “Angel”.

Вторият диск е съвсем нова компилация от непопулярни и преработени песни, както и съвсем нови записи. Колекцията включва и DVD с клипове.

Албумът “Collected” беше предшестван от издаването на съвсем нов сингъл на 13-ти март, озаглавен “Live With Me”. Вокалист на парчето е Тери Колиър, а автори са Робърт Дел Ная, Нийл Девидж и Тери Колиър. По всичко изглежда, че това е завръщане към по-соул звученето на Масив Атак и в същото време е в стила на последните 2 албума на групата. Автор на видеото е прочутият режисьор Джонатан Глейзър.

Масив Атак вече са в студио и са готови със седем от парчетата за предстоящия албум “Weather Underground”. Продуцент на новия проект отново е дългогодишният им партньор Нийл Девидж.

Напоследък групата постоянно пътува между Бристол и Ню Йорк, където записват с Дейв Ситек.

И още: през лятото и есента на 2006 година Масив Атак ще имат серия от концерти и участия на фестивали.

За повече информация, посетете официалния сайт на групата: www.massiveattack.com

Със съдействието на Анимато Мюзик/ EMI.

Teenzona_team
08 Апр 2006 г.