OK Go, бандата с онези изобретателни клипове, режисирани от тях самите, с които разбиха на пух и прах всякакви рекорди по гледания в интернет и с които си спечелиха ГРАМИ, ще разкрият най-новия си, налудничав и амбициозен видео проект – клипа към актуалния си сингъл "This Too Shall Pass" – на www.okgo.net, в понеделник, 1 март.

Преди снимките по-миналата седмица, бандата прекара четири месеца заедно със SynnLabs, творческа група инженери, които по принцип бачкат в NASA и Jet Propulsion Laboratory, за да разработят машината Rube Goldberg в склад в Ел Ей. Goldberg, аниматор, носител на наградата Pulitzer, е известен най-вече с анимационните си изобретения, сега познати като Rube Goldberg машинарии – които изпълняват прости задачки по сложен начин. Феновете могат да видят интересни моменти от мейкинга на видеото на http://www.shockhound.com другата седмица.

На 1 март, понеделник, на сайта на OK Go (www.okgo.net) предстои премиерата на видеото, там ще има също така и още забавни неща и игри.

Видеото е към сингъла "This Too Shall Pass" и идва след експлозивния успех на последното им видео, с участието на 130 члена на маршовата група на катедралата Нотр Дам. Само за две седмици гледанията на клипа минаха 2 милиона!

Бандата се готви и за щатско турне, чиито дати скоро ще се обявят.

С над 175 милиона видео стрийма, OK Go – или Damian Kulash, Tim Nordwind, Dan Konopka и Andy Ross – са най-сваляната банда за всички времена. Of The Blue Colour Of The Sky, новият албум на групата, е на българския музикален пазар от Анимато Мюзик/ EMI. Преди това се насладихме на Oh No (2005). Новият материал е продуциран от бившия член на Mercury Rev - David Fridmann (Flaming Lips, MGMT).

Със съдействието на Анимато Мюзик/EMI.

Teenzona_team
23 Фев 2010 г.