“Fundamental”, дългоочакваният нов проект на “Пет Шоп Бойс”, бе обявен за най-добрата продукция на групата още преди издаването му от лейбъла “Парлофон” (EMI)/Анимато Мюзик. Албумът събира отново синт поп дуото с легендарния продуцент Тревър Хорн, който започва да работи с групата върху сингъла “Left To My Own Devices” през далечната 1988 година.


Новата студийна продукция на “Пет Шоп Бойс” е записана изцяло в Лондон. Работата по албума започва през май 2005 г.и съдържа 12 изцяло нови композиции, автори на които са Крис Лоу и Нийл Тенант.

Нийл: “Това е един блестящ албум на “Пет Шоп Бойс”, както и блестящ албум за Тревър Хорн.”
Тревър: “Винаги съм искал да продуцирам един цял албум на “Пет Шоп Бойс”. А “Fundamental” представя таланта на Крис и Нийл като автори на музика и текстове. Само ние тримата можем да създадем подобен албум.”

Музикалните критици вече обявиха албума за шедьовър.
NME: “Това определено е един от най-добрите албуми през последното десетилетие. А Тревър Хорн е върхът!”
Observer Music Monthly: “Предстоящият албум на “Пет Шоп Бойс” вече е на върха и има потенциала да разбие всички класации.”
Q: “Нийл Тенант и Крис Лоу се завръщат към диско-попа от времето на разцвета на групата.”
The Sun: “Албумът “Fundamental” е брилянтен!”

Деветата студийна продукция на “Пет Шоп Бойс” се очаква да се превърне в първия суперуспешен поп албум за 2006 г. Причините са следните: той може да те разплаче, може да те накара да се разсмееш и със сигурност ще ти се прииска да танцуваш.

Пилотният сингъл “I Am With Stupid”, вдъхновен от дружбата между Тони Блеър и Джордж Буш, вече се завъртя в радио и телевизионния ефир.

Нийл Тенант споделя: “Всъщност това е една любовна песен, в която се пее за недоволството от това, че останалият свят не разбира твоето увлечение. Текстът намеква и за отношенията между Тони Блеър и Джордж Буш.”

Тази есен ще излезе и “Пет Шоп Бойс Каталог”, който представлява подробна история на вида на групата през годините.

Наскоро “Пет Шоп Бойс” ремиксираха хита на Мадона “Sorry”, добавяйки вокали. От своя страна тя им благодари за съдействието от сцената на тазгодишните награди “Бритс”. Продуцентът на последния албум на Мадона Стюърт Прайс сподели: “Мадона наистина обожава “Пет Шоп Бойс”. Те са работили в началото с Боби Орландо в Ню Йорк, а по това време и тя е била там. Мисля, че музикалните им търсения са се кръстосали по някакъв начин”.

Албумът се издава от Анимато Мюзик/ EMI, с медийната подкрепа на радио FM+.

Teenzona_team
27 Май 2006 г.