Вече 5 месеца любителите на сценичното изкуство „мюзикъл“ се радват на блестящото изпълнение на звездите от българската музикална и театрална сцена Поли Генова, Дони, Ненчо Балабанов, Станимир Гъмов и Стефан Рядков, изпълняващи главните роли в българския мюзикъл „Аладин”.

Повече от 4000 са зрителите, които вече са видели на живо превъплъщението на Поли Генова в принцеса Бадрулбудура.

Новият сингъл на Поли Генова „Ден с пленено слънце“ е личната изповед на нейната героиня Бадрулбудура за истинската любов, смачкана от превратностите на съдбата.

Излъгана от своя любим, отвлечена и сама, единственото, което й остава е да излее душата си. „Дъжд студен заваля, заваля, всичко в мен закрещя, закрещя, любовта и само тя ни спасява...винаги, винаги“. 

„Това е чувство, преживяно поне веднъж от всяка влюбена  жена“, казва Поли – „нещо, което и аз самата съм преживяла и изпълнявам тази песен всеки път с цялото си сърце в залата на Музикалния театър. „Аладин“ е история, която ще развълнува всяка душа, от малкото дете до възрастните, натрупали богат житейски опит.“

Предстои скоро да бъде завършено и заснемането на видео клип, който зрителите ще могат да видят и на телевизионния екран.

„Аладин” бе представен за първи път на сцената на Музикалния театър през декември 2012 г. В края на месец април продукцията започва и свои представления извън столицата. „Интерес към мюзикъла има от наши фенове от цялата страна. Планираме през тази година да започнем да гостуваме в по-големите градове в България. Можете да следите актуалните новини, свързани с програмата и на нашата фейсбук страница: http://www.facebook.com/MusicalAladin, сподели Марио Балтаджиев, композитор и продуцент.

Мюзикълът „Аладин” представя модерна интерпретация на едноименната приказка от 1001 нощ. В новия прочит на старата персийска история, духът не е просто слуга, а метафора за човешкият дух, в който се крие силата на всеки от нас. Аладин разчита не само на могъществото на добрия дух, той търси силата в себе си и се опитва да се справи сам с предизвикателствата.

Обединени от ентусиазма на създателите на „Аладин” и вдъхновени от мечтата на Марио,  известни български артисти подкрепиха създаването му и се включиха в реализацията на проекта. В продукцията Поли Генова е любимата на Аладин. Неин партньор е актьорът Ненчо Балабанов, който се впуска в поредица от приключения, за да намери вълшебната лампа, възпрепятстван от злия магьосник - Дони.

Музика – Марио Балтаджиев

Либрето – Иван Ангелов, Петя Миладинова

Текст на песните – Иван Ангелов

Режисьор - Надежда Асенова

Диригенти - Людмил Горчев, Сетослав Лазаров

Сценография - Тодор Райков

Художинк на костюмите - Анелия Райкова

Хореограф - Татяна Янева

 

Актьорски състав:

Аладин - Ненчо Балабанов, Денко Проданов

Магьосник - Добрин Векилов - Дони, Стефан Рядков

Принцеса Бадрулбудура - Поли Генова, Весела Делчева

Разказвач - Станимир Гъмов, Камен Иванов

Дух от лампата - Богомил Спиров, Цветелин Павлов

Дух на пръстена - Сандра Петрова, Яница Маслинкова

Майка на Аладин - Еделина Кънева, Деница Шопова

Султан - Лъчезар Лазаров, Христо Сарафов

Teenzona_team
17 Апр 2013 г.